eticaretyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben forex'te 5 borsa'da 7 yıl geçirdim aracı kurumların hangi sistemde nasıl çalıştığını gayet iyi biliyorum. Hiç forex ya da borsa da alım satım yaptınız mı bilmiyorum ama piyasa yapıcılık yani market makerlık konusunu araştırmanızı tavsiye ederim asıl tatlı parayı komisyondan kazanmazlar kaybettiğinizden kazanırlar..

Siz de orada bir çelişki olduğunu farkettiniz zaten kendiniz söylediniz alıcı ve satıcı fiyatı oluşturmaz diye e o zaman 2.618 Tl fiyatını biçen kim?

Yani siz alıcıyken fiyat veremiyorsunuz ben satıcıyken fiyat veremiyorum ee fiyatı kim yazıyor o tahtaya?

İşte bu noktada piyasa yapıcılık sistemini araştırmanızı öneririm.. Zira forex piyasasında piyasa yapıcı gibi davranıp evlere ateş düşüren çok firma var...
Forexte sistem çok farklı işliyor zira orada ekonomisinden tut kaldıraçından kurundan v.s v.s aklına ne gelirse kullandıklarını söylerler ama içten içe bizim paraları iç ederler. Btc deki tabelayı alıcı ve satıcı belirliyor yani siz alıcıykende satıcıykende tabelayı belirliyorsunuz fakat forexte sizinle tamamen aynı fikirdeyim. Market makerlik btc piyasası için çok zor zira btc de fiyata etki btc nin kullanım alanları, ülkelerdeki yasal müdahaleler, sirkülasyon, kullanıcı çokluğu, alıcı ve satıcının istediği fiyatlar ve en önemlisi minerlerin piyasaya sürdükleri btc ler ile elinde büyük miktarda btc olanlar etki ediyor. Bir nebzede geçenlerde olduğu gibi yarılanma balonu atıldı ortaya onun gibi şeylerde etkiler. Şöyleki çin merkez bankası btc için ilk müdahaleyi yaptığında btc nin fiyatlarının nerelerde olduğunu anlatmaya gerek yok zira hatırlayanlar biliyor. Şuan btc yavaş yavaş toparlanıyor ama şuda bir gerçekki para baronları hükmedemediği yada kontrol edemediği bir sistemi mutlak çökertir yada kontrol altına alır.

Buna mukabil harika bir beyin fırtınası oldu ben kendi adıma size teşekkür borçluyum zira hatanın büyüğü bizlerde olmakla birlikte kullanıcılara bunları anlatmaya fırsat bulamıyoruz.