Ben 10 dan satmaya razıyımdır siz 9 dan ve piyasasında arz ederiz. Talep edende 9 dan almaya razıdır ve 9 bittiğinde 10 dan alım talepleri başlar buda 10 dan arz edilene talep oluşturur. Borsalar fiyatı oluşturmaz çünkü btc fiyatını alıcının alım için katlanmak istediği fiyatı belirtmesi ile satıcının satmak için katlanmak istediği fiyatlar dengeyi oluşturur. Herhangi bir btc borsası çıkıpta btc şu fiyattandır diyemez veya o fiyatlara müdahale edemez. Yanlız şöyle bir konu var sistem sahipleri yada gizli kişiler sisteme kullanıcı çekmek için ellerinde belirli miktarlarda btc tutar ve bu btc leri kendi borsalarında alıp satar sirkülasyon gösterir. Btc borsalarının buradaki kazancı alıcı ve satıcıdan aldığı komisyonlardır ki zaten asıl tatlı para odur. Örnek vermem gerekirse biraz absürt bir örnek olsada bir kumar masasında kazanan tek kişi mekancıdır zira her oyundan adı argoda ganyot denilen komisyonunu alır ve oynayanların toplam masada paradan eritir. Yani demem o ki piyasayı borsalar ne kadar belirlemek isterse istesin onlarca trader var birinin yaptığını öteki yapmaz ve sistem tutunamaz. Ben yada bir başka btc kullanıcısı çıkıpta fiyatını sitenin belirlediği bir sistemi kullanmaz.
Saygılarımla.
Ben forex'te 5 borsa'da 7 yıl geçirdim aracı kurumların hangi sistemde nasıl çalıştığını gayet iyi biliyorum. Hiç forex ya da borsa da alım satım yaptınız mı bilmiyorum ama piyasa yapıcılık yani market makerlık konusunu araştırmanızı tavsiye ederim asıl tatlı parayı komisyondan kazanmazlar kaybettiğinizden kazanırlar..
Siz de orada bir çelişki olduğunu farkettiniz zaten kendiniz söylediniz alıcı ve satıcı fiyatı oluşturmaz diye e o zaman 2.618 Tl fiyatını biçen kim?
Yani siz alıcıyken fiyat veremiyorsunuz ben satıcıyken fiyat veremiyorum ee fiyatı kim yazıyor o tahtaya?
İşte bu noktada piyasa yapıcılık sistemini araştırmanızı öneririm.. Zira forex piyasasında piyasa yapıcı gibi davranıp evlere ateş düşüren çok firma var...