Doların yükselişine cumhurbaşanının talimatıyla savaş açıldı yani dolar 4 lira olur diye bekleyenler boşana beklemesin, 2 gündür dolar düşüşe geçti yıl sonunu 3.30 civarı kapatır diye tahmın ediyorum. 2017 muamma düşme ihtimali var çünkü Cumhurbaşkanımız bir işe el attıysa kolay kolay peşini bırakmaz.
3,30 a kadar düşecek daha sonra 3,50-3,60 arasında sabitlenecek bir süre böyle gider. 2 yıl içinde de 4 TL'yi geçer. Cumhurbaşkanı, dolar hamlesini bu hallere gelmeden önce yapması gerekiyordu. Elektrik üreten biz, elektrik satan biz, ihale dolar ile yapılıyordu şu güne kadar. Allah var yukarda bu hareketi güzel ama geçici. Geçici olmaması için yeterince olan imam hatip, cami yerine(Yapılmasın demiyorum yeterince var diyorum, biz de müslümanız.) yerine bilim okulları ve eğitime yönelip ürün icat edilmesi gerekli. İthalatın azaltılıp ihracatın çoğaltılması gerekli. IN-OUT oranı doğru yakalanmazsa ülkenin ekonomisi batmaya mahkumdur. Çin mallarının en rahat girdiği ülkede yaşıyoruz. Çinden gelen saçma sapan ürünler çok kolay bir şekilde daha kalitelisini daha ucuza üretebilen Türk imalatçılar var ama devlet desteği 0.