Hocam yazı için teşekkürler bilgilendirici bir yazı olmuş. Orada çok değerli bir cümlen var "Önemli olan çok sayıda özgün içerik değil, az sayıda ama dolu dolu kaliteli içerik" üretmek. En önemlisi zaten bu. 300 yazı özgün olsun baştan savma kalitesiz olduktan sonra ki ziyaretçiler içerikler için gereken cevaplarını en güzel şekilde hemen çıkma oranıyla ve sayfa derinliği ile site sahibine veriyor zaten

O yüzden ziyaretçileri memnun edecek az içerikler öz dolu dolu kaliteli yazılar üretmek en önemlisi, gerisi bir şekilde gelir zaten. Ben eskiden şu düşüncedeydim 100-150 kelime olsun fakat bir şeyler anlatsın istediklerini bulabilsinler yeter diye düşünenlerdendim.Fakat artık o düşüncem tamamen değişti ortalama 500 kelime olmalı her konu ki zaten dolu dolu olması konuyu açıklamak için cümleler artmalı sonuçta. O yüzden 400-500 kelime en ideali diye düşünüyorum. Fakat şöyle bir durum var eğer görsel ağırlıklı ise site o zaman eğer düşünülen ilk olarak kazanç ise ve galeri sistemi kullanılıyorsa ya da kullanılmıyorsa bu durumda sayfa to oranı düşecektir. (Galeriye göre yazı altında sıralanan resimlerde to daha az düşmektedir yazı uzun olsa da ) Fakat diğer yandan da hemen çıkma ve sayfa derinliği artacaktır. (Sayfa derinliği site temasına da bağlıdır) Uzun vadeli iş yapıyorsak ki herkes sitesinden sürekli gelir elde etmek ister, o nedenle içerik dolu dolu olmalı ve kazancı 2.plana atmalıyız ki zaten kazancı zamanla ziyaretçilerin ilgisi 1.plana biz istesek de istemesek de atacaktır. Herkese hayırlı ve bol kazançlar...
Yorumunuzla konuyu geliştirdiğiniz için ben teşekkür ederim. Benim de bir galeri projem var. Dediğiniz gibi amaç görsel olduğu için TO düşecektir. Fakat burada da reklam yerleşimi büyük önem teşkil ediyor. Ziyaretçinin reklama gözü kaymalı. Mesela bizzat yaşadığım bir hadise nişanlım hiç alakası olmayan bir içerik arıyorken açtığı sitede adsense bot reklamı gösterdi nişanlım da ne güzel bir botmuş ya diyerek tıkladı. Google adsense kendi aramalarımızdan yola çıkarak da reklam gösterdiği için burada reklam yerleşimi büyük önem kazanıyor. Ayrıca her görselin altına kesinlikle en az 100 kelime ve hedef kelime ağırlıklı yazı girilmeli böyle bir sitede hedef ziyaretçi değil bottur.