10+ yıldır aranızda olan bir kardeşiniz olarak biraz da ben bir şeyler söyleyeyim.
Daha önce bu forumda aylık 2-3 bin liranın nasıl adsense'ten kazanılacağını en ince detaylarına kadar yazdım, çok uzun bir süre sabit başlık olarak kalmıştı hatta. Daha sonra baktım birkaç arkadaş noktasına virgülüne dokunmadan alıp yöntem diye, kitap diye satmaya başlamış Neyse dedim olur öyle, ucunu alamayınca da sildim konuyu.

r10 bugüne kadar her zaman ego tatmin alanı olmuştur, olmadı diyen yalan söyler. Burada herkes arkadaşlık ayağına her zaman senin kazandığın sektörü öğrenmek ister, senin rakibin olmak ister, sen 5 kazanıyorsan 6 kazanmak ister. Senin vereceğin bilgiler için sana abi, kardeş ayağı çeker. Senden bir şeyler öğrendiği anda da senin sitene hacklink ekleyecek kadar düşer.

Uzun lafın kısası adsense'ten günlük 1000 lira gören birisi olarak söylüyorum bunu 430 lira güzel rakamdır, görülebilir. Zor değildir. Sosyal medya hiti kullanın, kullanmaktan çekinmeyin. Bunu göstere göstere yapmayın ama...

Türk webmaster'ların hep ortak hatası şu. Aylık 1000 lira kazanayım, sunucu masrafını düşünce geri kalan 600-700 lirayı sağda solda ezerim. Haydan gelen huya gitsin mantığıdır. Bu yanlıştır.

Uzun süre yurtdışında yaşadım, buradaki mantık tamamen 3 kazanıyorsan 2 sini reklama yatır şeklindedir.

100 tane site açmayın. 2 tane siteniz olsun aynı kategoride. 2 sini de tepeye taşıyın, kendinizin rakibi olun. Sektör fark etmez. Bugün başla çalışmaya, düzenli kaliteli iş yap 1 sene sonra her sektörden ekmek yersin. Öyle ahım şahım üzerine kitaplar okunacak, formüller çözülecek bir şey değil.

Çabuk sıkılan bir milletiz, kafadan unut 1-2 seneyi. Kolaya kaçma, kaliteyi koru 10 sene aynı işten para kazan.

Ek olarak forumda asla ama asla ne kadar kazandığını, ipuçlarını, detayları paylaşma. Biliyorum kızacaksınız bunu dediğim için ama ilk günden beri forumda olan birisi olarak 2016'nın sonuna geldiğimiz şu günlerde kolaylıkla söyleyebilirim bunu. r10.net ve türevlerinde arkadaşlık, paylaşım, dostluk ortamı bitmiştir. Çoktan bitti de kendimizi kandırdık senelerce. Eskiden en ufak bir iş için 100 tane yardım edecek adam bulurken bugün 2 satır iş için ücretliyse yardım ederim diyen tipler mantar gibi çoğalıp gitti. Ucunu kaçırdık işin, rastgele.