Merhaba,
Bu forumda bazı üsatlardan şu cümleyi duymuştum "Kendi stratejinizi belirleyip uygulamaktır seo" bu cümleyi çok doğru bulmuş ve hemen işe koyulmuştum.
Deneme yanılma yöntemiyle gerek bot gerekse manuel birçok yöntem denedim proje oluşturdum. Son aşamada fark ettiğim nokta herkesin düz mantıkla sürekli içerik girişi ile kelimelerde üst sırada çıkabileceğini düşünmesi..
İşin sırrı miktar olarak fazlaca içerik girmekte değil ki özgün kaliteli olsa bile....
İşin sırrı sizin ziyaretçilere karşı stratejiniz...
Strateji şu şekilde belirlenmeli.
1) Hedef kelimem ne?
Öncelikle yeni kurulmuş bir siteyseniz hedef kelimeniz bir kelimeden oluşamaz.. Yeni kurulmuş bir site en az 3 kelimeli bir kelime grubunu hedeflemeli örnek veriyorum tamamen salladım "Son çıkan Android Oyunlar"
Yeni kurulan bir site kalkıpta "Android Oyunlar" gibi bir hedef koyamaz...
2) 1. sayfa oluşturulmalı
Bu aşamaya birinci sayfa diyorum. Bunun sebebi "Son Çıkan Android Oyunlar" ile ilgili geniş kaliteli özgün ve gerçekten ziyaretçilerin bu sayfadan aradaklarını bulabileceği bir içerik girmeniz.
3) Alt sayfalar oluşturulmalı
Alt sayfalardan kastımız şu olacaktır; Mesela son çıkan adam asmaca oyunu var. Bu oyunu tanıtırken içinde yoğun olarak "son çıkan android oyunlar" kelime grubunun geçtiği bir içerik yazıyorsunuz. Bu kelime grubuna da 1. sayfanıza link veriyorsunuz. Dolayısıyla 1. sayfanıza sürekli link beslemiş oluyorsunuz.
Yani anlayacağınız düz mantık bir strateji ile hürraaa içerik girmeliyim içerik girmeliyim diye günde 15 özgün içerik girmek için kendinizi sıkmanıza gerek yok. Kendinizi ziyaretçinin yerine koyarak bir de googlebotlarını göz önünde bulundurarak bir strateji belirlemelisiniz....
paylaşmak istediğim bilgi bu kadar eleştiri ve önerilerinizle konuya katkı sunabilirsiniz iyi çalışmalar...
Hocam yazı için teşekkürler bilgilendirici bir yazı olmuş. Orada çok değerli bir cümlen var "Önemli olan çok sayıda özgün içerik değil, az sayıda ama dolu dolu kaliteli içerik" üretmek. En önemlisi zaten bu. 300 yazı özgün olsun baştan savma kalitesiz olduktan sonra ki ziyaretçiler içerikler için gereken cevaplarını en güzel şekilde hemen çıkma oranıyla ve sayfa derinliği ile site sahibine veriyor zaten

O yüzden ziyaretçileri memnun edecek az içerikler öz dolu dolu kaliteli yazılar üretmek en önemlisi, gerisi bir şekilde gelir zaten. Ben eskiden şu düşüncedeydim 100-150 kelime olsun fakat bir şeyler anlatsın istediklerini bulabilsinler yeter diye düşünenlerdendim.Fakat artık o düşüncem tamamen değişti ortalama 500 kelime olmalı her konu ki zaten dolu dolu olması konuyu açıklamak için cümleler artmalı sonuçta. O yüzden 400-500 kelime en ideali diye düşünüyorum. Fakat şöyle bir durum var eğer görsel ağırlıklı ise site o zaman eğer düşünülen ilk olarak kazanç ise ve galeri sistemi kullanılıyorsa ya da kullanılmıyorsa bu durumda sayfa to oranı düşecektir. (Galeriye göre yazı altında sıralanan resimlerde to daha az düşmektedir yazı uzun olsa da ) Fakat diğer yandan da hemen çıkma ve sayfa derinliği artacaktır. (Sayfa derinliği site temasına da bağlıdır) Uzun vadeli iş yapıyorsak ki herkes sitesinden sürekli gelir elde etmek ister, o nedenle içerik dolu dolu olmalı ve kazancı 2.plana atmalıyız ki zaten kazancı zamanla ziyaretçilerin ilgisi 1.plana biz istesek de istemesek de atacaktır. Herkese hayırlı ve bol kazançlar...