Ne olursa olsun
hayallerinin peşinden git.
Kendine bir hedef belirle, ardından bu hedefe direk koşmak yerine senin hobilerine, yaşantına ve de birikimine uygun yollar üzerinden bu hedef üzerine odaklanmayı dene.
Ben de okuduğum dönemde TM bölümünden mezun oldum. Tüm öğretmenlerim bilgisayar mühendisliği ya da türevindeki bir bölümü okumamdan yanaydı. Lakin ülkemizdeki sınav sistemi, bireylerin 5 şık arasından en çok doğruyu işaretleyenlerin en iyi doktor, yazılımcı ya da hukukçu olacağını sandığı için TM bölümü okuduğum için mühendislik okuyamadım.
Peki ne yaptın diye soracak olursan; İktisat okudum. Okurken de aynı zamanda yazılım üzerine araştırmalar, demolar çıkarttım. Bilgisayar tamiri, bakımı gibi konularda da mümkün mertebe internette olanların bir tık üzerini keşfetmeyi amaçladım.
Ben bunları öğrenirken, bir yandan da bölümümde bir işletmenin nasıl işletileceğini, paranın günlük hayatta ne şekilde tasarruf edilebileceğini, rekabet piyasasını, ekonomiyi öğrendim.
Okumam esnasında eldeki bilgiyi işleyerek, bunu nakte çevirmek için kendi çapımda küçük bir dükkan açtım. Hem okul masrafımı hem de kişisel masraflarımı çıkarmak için açtığım bu dükkanda yavaş yavaş istediğim noktalara gelmeye başladım.
İktisatçı biri olarak, Edirne'de yazılım ve bilgisayar işleri yapıyor aynı zamanda da ekonomiyle ilgileniyorum. Tek yapman gereken şey ne istediğini tercih etmek ve o yönde ilerlemek. Çünkü ne kadar uzman olursa olsun, hiç kimse seni senin kadar tanıyamaz. Bunu sakın unutma