tashift00 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,
bir süredir yeni bir sektöre giriş yapmayı düşünüyordum. Bugünden itibaren yeni bir sektöre daha doğrusu niş olarak kabul ettiğim sektöre giriş yapacağım. Aklımda yoktu fakat aldığım ani karar ile birlikte yaptıklarımı, yaşadıklarımı burada sizlere aktarmaya çalışacağım. Umarım benim için güzel bir deneyim, sizler için de keyifle takip edebileceğiniz bir yazı olur

Başarısız dahi olsam konuyu sonuca ulaştıracağım. Yarım kalan bir girişim örneği olmayacak.

NOT: Konu üzerinden herhangi bir kazancım olmayacak. Konuyu takip ederek beni motive edebilirsiniz.

Adım Adım Niş Site Oluşturuyorum!

HANGİ DİL?
Son zamanların klasik sorusu: "İngilizce, Almanca site açsana?". Aslında herkesin de bildiği gibi yabancı sektörlerde Türkiye'ye göre kat kat daha iyi gelirler elde etmek mümkündür. Üstelik İngilizce site açmak için İngilizce, Almanca site açmak için de Almanca bilme şartı yok. Fakat Türkçe sitelerde başarı sağlamamış insanların direkt yabancı sektöre dalması çok anlamsızdır.

Ayrıca Türk girişimcilerin büyük bir ön yargısı var. Türkçe siteler para kazanmıyor! Bu girişimim ile birlikte bazı arkadaşların ön yargılarını kırmaya çalışacağım.

Türkçe sitelerden kazanılır mı? Kesinlikle evet!
Türkçe niş olur mu? Kesinlikle olur!

SEKTÖR NE OLACAK?
2-3 gündür boş kaldığım zamanlarda kendimi yeni bir sektör arayışında buluyordum. Nihayet dün akşam aradığım kanı buldum. (Sektörü tabii ki paylaşmayacağım )

Bulduğum alanı kısaca açıklamak istiyorum. Çok fazla rekabet yok. Kısa sürede gelişim göstereceğime inanıyorum. İlk 20 siteyi incelediğimde çok büyük otoriter siteler göremedim. İlk 20'de 2-3 adet otoriter bilinen haber sitesi var fakat bunların da kasıtlı olarak buraya geldiğini düşünmüyorum. Bu yüzden kısa sürede bunları da sollayabilirim.

Tek bir anahtar kelime seçmedim. Yukarıda bahsettiğim genel bir sektör. Ve öncelik olarak bir anahtar kelime seçtim. Seçtiğim anahtar kelimemi alan adımda kullanacağım, öncelikli hedefim bu kelimem olacak. Daha sonraları ufaktan yeni belirleyeceğim benzer anahtar kelimelere çalışma yapacağım.

Çok büyük bir hedefim yok. Çok büyük sektöre girmeyeceğim. Ufak çaplı, deneysel bir çalışma olacak.

İLKEM: ÖZGÜNLÜK
HEDEF
★ 1 ay sonra 50-100 tekil, 200-300 çoğul hite sahip olmak. (Tamamen organik)
★ Facebook'tan sürekli hit gelen, sık sık merak edilen bir site haline gelmek.
★ Kullanıcıların siteye yorum bıraktığı bir site haline gelmek.
★ 1 ay sonra arama motorları tarafından sık sık ziyaret edilen bir site olmak.
★ 1 ay sonunda yaklaşık sitede 30 yazıya sahip olmak.

3 ARALIK 2016
Bugün ilk adımı attım. Alan adını kayıt ettirdim. Son zamanlarda sıkça sorulardan biri idi. Alan adı uzantısının sıralamalara etkisi yok. Yani "com" ile "xyz" arasında bir fark yok. Bu yüzden "xyz" uzantısı ile giriş yapıyorum. Marka çalışması yapmıyorum, profesyonel bir çalışma da değil. Uzantının pek etkisi olmayacak.

Çok kapsamlı bir hosting ihtiyacım yok. Bu yüzden basit bir hosting aldım. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra Wordpress'i kurdum.

Kurulumu tamamladım. Siteye dünyanın her yerinden erişim sağlanıyor. Kurulum sonrası ping siteleri aracılığı ile siteyi pingledim. Henüz Webmaster Tools'u kullanmayacağım. Ayrıca sitedeki Wordpress ile birlikte gelen sayfa ve yazıları kasıtlı olarak temizlemedim. Başlangıç için bunlar yeterli sanırım.

4 ARALIK 2016
Çalışmaya yavaş yavaş giriş yapıyoruz. Bugün sitedeki gereksiz yazıları temizledim. Wordpress'in otomatik kurulu gelen teması vasat duruyordu. Ücretsiz temalardan bir adet seçtim ve editlemeye başladım. Sitedeki yabancı sözcükleri Türkçe'ye çevirdim. Şuan site tamamen boş.

Bazı eklentilere ihtiyaç duydum. Çok fazla gereksiz eklenti kullanmak istemiyorum. Sadece "All in SEO" ve "Jetpack" eklentisini kurdum. Jetpack'i kesinlikle tavsiye ediyorum. Başlangıçta ufak tefek hit takibi yapabilirsiniz. Ayrıca Jetpack'in birçok özelliği var. Mesela otomatik sosyal ağlarda paylaşma özelliğini kullanacağım.

All in SEO'ya giriş yaptım. Alan adımda zaten hedeflediğim kelimem yer alıyor. Hedeflediğim kelimemi site başlığına ekledim. Ardından site açıklamasını ekledim. Site açıklamasında da anahtar kelimem bir kez geçiyor. Site meta tag vb. kesinlikle eklemedim. Bunların etkisi olduğunu düşünmüyorum.

Örnek yazıda görmüştüm. Site link yapısı hiç beğendiğim türden değil. Ayarlar > Kalıcı Bağlantı Ayarları yolu ile özel bir link yapısı oluşturmaya karar verdim. Yeni link yapısı "%category%/%postname%" şeklinde olacak.

Son olarak siteyi tekrar ping siteleri aracılığı ile pingliyorum. Ve bu günlük de bu kadar yeterli.

Devamı geliyor..
merhabalar, link yapısını aşağıdaki dediğiniz gibi seçmenizdeki sebep nedir acaba ?
Alıntı
Örnek yazıda görmüştüm. Site link yapısı hiç beğendiğim türden değil. Ayarlar > Kalıcı Bağlantı Ayarları yolu ile özel bir link yapısı oluşturmaya karar verdim. Yeni link yapısı "%category%/%postname%" şeklinde olacak.