Uydunet, Türksat kablo altyapısıyla hizmet veren bir şirkettir. Uydunet bir markadır. Uydu neti ise çanak antenle verilen bir internet.
Yukarıdaki konuşmalarda zaman zaman ikisi iç içe geçmiş ve karışıklık olmuş.
1. Uydunet markasıyla Türksat altyapısı olan internet için kablo altyapısı gereklidir. Kendi altyapıları vardır, eğer siz apartman olarak imza verirseniz, Türk Telekomdan daha çabuk bağlantı sağlarlar. Çoğu hatları fiber altyapıdır, İstanbul'un neresinde oturuyorsunuz bilmiyorum ama yeni yerleşim olan bir çok yerde fiber altyapısı mevcut. Aylık daha hızlı interneti daha ucuza kullanabileceğiniz önerebileceğim bir firmadır.
2. Uydudan net ise, kabloya ihtiyaç duymadan çanak anten vs alıcı ile internet aldığınız sistemlerdir.
http://vsat.com.tr/ gibi yani. ya da tooway gibi. Onlarda rakam biraz daha yüksektir ama kablo vs derdi olmadan kısa sürede bağlatabilirsiniz.
Bence, uydunet altyapısı yoksa ve eğer tüm apartman da istiyorsa dilekçe verip daha kısa sürede bağlantıyı yaptırabilirsiniz ancak bölgede ve sokakta uydunet altyapısının geçmiş olması tercih ediliyor. Yani sokağınızdan geçiyorsa bu süreç daha kısa olacaktır.
Maalesef bu Türk Telekomun ışık hızında muhabbetleri yaparak kağnı hızında altyapı hizmeti sunduğu gerçeği ile hepimiz yüzleşiyor ve bir çok kez küfürler ederek müşteri hizmetlerine çemkiriyoruz. Bununla ilgili ben de aylardır Türk Telekomdan bağlantı bekliyorum ama gelmiyor. Süperonline vs de TT altyapısı kullandığından alamıyoruz, ama en azından onlar kurum olarak anlaşsalar ve bu süreci kendilerinden başvuru yapan firma için hızlandırsalar mükemmel olurdu. Bu da sadece bizim için bir umut işte.
Bekliyoruz geçen yazdan beri gelecekler de bağlantı kuracaklar diye.