Arkadaşlar selam.
"Abi bu Megane Coupe'ler de çok yakışıklı ya, hem spor hem dizel vay bee, cilere müjde."
Yaklaşık 6-8 ay boyunca arayıp, Megane Coupe uzmanı olduktan sonra, zorlu bir gece otobüs yolculuğunu göze alıp özellikle gidip getirdiğim aracımı, sıfırını almak üzere satıyorum.
Aracın tüm sicilini araştırıp, 275 TL lik ekspertize sokup, en son gözü kapalı aldığım bir araçtır. Aradığım tüm kombinasyonları bir araya getirmem baya vaktimi aldı.
Aracın ilk sahibinin 8. Megane Coupe aracıdır. Benim gibi hasta birinden aldım.
Kombinasyonlarım;
1. 2012 Model Euro 5 110 luk Motor (105 likle dağlar kadar fark var)
2. Dynamique Paket (ESP, ASR, Dijital Klima, Otomatik Farlar, Otomatik Silecekler, Bluetooth, Hız Sabitleyici, Hız Limitleyici, Kumandadan Far Açma ne ararsan var)
3. Cam Tavan ( Sırf bunu bulmak işkence, sadece cam tavan fiyatı 5.000 TL oynatıyor. )
4. Adaptif Bi-Xenon Farlar ( Opsiyoneldir, araç satılırken ayrıca alınır, viraja ve yüksekliğe duyarlıdır, siz virajı alırken far sizden önce döner, ekstra takmaya kalksanız fiyatını duyunca vaz geçersiniz. )
5. Boyasız olması. (Boyasız denen araçların %90 ı expertize sokunca boya çıkar. Başıma defalarca geldi biliyorum. Türkiye'de şu an boyasız Megane Coupe bulmak, bu dolulukta imkansız gibi bir şey) Nokta boya bulamadılar araçta. Elimde ekspertizi hala mevcut, aracın bakılmadık aksamını bırakmadım.
6. Hasar kayıt miktarı ( Sadece 2.500 TL, ufak bi tıklamadan ötürü ön tampon değişmiş, sorunsuz bir durum)
7. Km ve Temizlik : Araç 108.000 km de. Km takıntısı olanlar varsa şu kadar diyeyim, baktığım 20-30-40-50k daki arabaların hiçbirinin içi bu araba gibi değildi. Aracın içine vuruldum diyebilirim. Araca binen km yi 30k sanıyor. DCI motor içinse bu kilometre, henüz 109k da diye ifade ediliyor.
8. Cam Tavanlı Siyah Renk Oluşu ( Türkiyeye giren araçlara baktığınız zaman, cam tavanlı siyah bulmak çok zordur, ki bu kasanın en özel rengi de siyahtır, tanıyanlar bilirler. )
Araç hayatı boyunca tüm bakımlarına yetkili serviste girmiş, tüm yıkamaları da SONAX'da yapılmış. Ben gözü kapalı aldım, siz de değerlendirebilirsiniz.
Sözün özü, hem yakışıklı, hem spor, hem vergisi düşük hem de çok atak bir araba düşünüyorsanız bu arabanın MUADİLİ yok. Renault'un yaptığı en iyi iş diyebilirim.
Navigasyon takıntısı olan arkadaşlar var ise, orjinal navisi çok dandik, satmayacak olsam direk bu araba için üretilmiş Android'li Navi ler var, direk takarım. O yüzden navi kriterlerim arasında yoktu.
Deri koltuk takıntısı olan arkadaşlar var ise de, deri özellikle bulunduğum Adana bölgesi için hiç kullanışlı değil, süet le çok mutluyuz, deri koltuk da kombinasyonlarımda yoktu.
Aracı satma sebebime gelirsek, aracı o kadar sevdim ki, hazır birikimim varken sıfırını almaya karar verdim. Yani satıp tekrar aynısından alacağım diyebilirim.
Araç özel bir araç olduğundan hemen "Sahibinden" e koyup, gereksiz mesaj ve telefonlarla uğraşmak istemedim. r10 dan birine gitmesini kesinlikle isterim zira yabancıya gitsin istemiyorum diyebilirim, gençlerin eline düşerse canını alırlar aracın, burdaki arkadaşlar değerini bilir.
Aracın piyasasına bakacak olursak, en boşu, kazalısı, boyalısı sorunlusu 50 lira civarında. Üst limiti ise 53-58 arası. Ben sahibindene koyarsam 57 den aşağı koymam, ama r10 dan birisi almak isterse fiyat konusunda üzmem.
Düşünürseniz iletişime geçin, kaçırmayın derim. Özellikle bekar arkadaşlar mutlaka değerlendirsin.
Evliler de değerlendirebilir, zira aracın kapıları devasa içi de aşırı geniş. Arka koltuğun sedandan hiçbir farkı yoktur. Piyasadaki en geniş Coupe'lerdendir.
Nazar değmesin diye buraya tek resim ekliyorum
Plakası şu an 01.
İnş. forumdan birine gider. Hayırlısı olsun.
https://tr.letgo.com/tr/i/megane-3-c...c-c66e6fd877e3