Ufuk Gedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birtek fizik diye fen bırakılmaz kardeşim.Kardeşimle aynı yaştasın o yüzden kardeşim diye hitap ediyorum.
Maddi durumun iyiyse özel ders almaya bak.Yada bir üniversite öğrencisi bulabilirsen uygun yollu fizik dersi alabilirsin.Fenden devam edeceksende mühendislik bölümlerini katiyen tercih etme.Hiçbir esprisi kalmadı.Sağlık alanında bir bölüm seç derim, mesela veterinerlik.

TM'den devam edersende hukuka fazla güvenme.Çevre lazım, ağız lazım, güçlü bir duruş lazım.
MF'yi seçmemde ki tek amaç ileride mühendis olmaktı.Ne bileyim veterinerlik veya daha farklı bölümleri yapabileceğimi düşünmüyorum.TM'den devam edeceksem de hukuğu seçerim dememin nedeni ailemde 3 tane avukat 1 savcı var çok yakından tanıdığım mesleğinde 20 yılı doldurmuş insanlar.Onlarla da görüştüm bu durumu hukuk okumam durumunda her türlü yardımı sağlayacaklarını belirttiler.Eğer kazanırsam ve bölümü tamamlayabilirsem ileride iş bakımından sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum.Ama ne bileyim insan istediği mesleği yapmalı diye düşünüyorum eğer öncelikli olarak istediğim mesleği seçebilmem için Fizik dersini kesinlikle yapabilmem gerekiyor.Son derece zor bir karar gerçekten...