merhaba,
aslinda guzel gidiyorsun
1. sorun icin yaptigin yol dogru. Cikis icin soru sordurmak falan istiyorsan yapman gereken sey closing eventinin parametresinde kapatilma turu yaziyor. O tur eger kullanici tarafindan kapatilmissa cikis mesaji gosterebilirsin
burada oyle bir ornek bulabilirsin
2. soruna gelince, neden hata veriyor bilmiyorum ama gittigin yol pek dogru degil. Yerinde olsam class lar ile calisirdim. Veriler icin bir class yaratirdim ve propertieslerinde 2. formdaki verileri tutardim ve bu class i static yapardim. Bu class benim modelim olurdu.
Is yapma kismini da business adini verecegim baska bir class a yaptirirdim. Mesela ekle metodunu bu class da yapardim ve ekle yi cagirdigimda model classima degerler yukler. Yine ayni class da getValues ile eklenmis seyleri cagirabilirim (o halde model class inin static olmasina gerek kalmaz)
Belki suan soylediklerim cok soyut geliyor. Yerinde olsam suan icin bir seyler gelistirmeyi birakirdim ve internette object oriented programming (nesneye yonelimli programlama) konularina calisirdim. Ve goreceksin ki her sey cok kolay sekilde hallolacaktir.
Is yapan kodlarini, modellerini (degiskenler, propertyler,enumlar vs) ayri ayri siniflara yazsan ve gui tarafinda( form da) is yapan kodlari yazmasan her sey cok daha pratik olur, yonetilmesi kolay olur, bir sorun ile karsilastiginda daha kolay cozersin ve her yeri yamamaya gerek duymazsin.
Oncelikle object oriented tekniklerini ogrenmeye bak, daha sonra kendi programina dondugunde, cok daha hizli, efektif bir sekilde cozecegini goreceksin. Sana
kesinlikle bu yoldan gitmeni tavsiye ediyorum. Harcayacagin zaman emin ol ki buna cok cok degecektir.
Kolay gelsin