cozemedigin kisimlar varsa buradan sorabilirsin, zaman buldukca yardimci olmaya calisirim. Anladigim kadariyla bir cok seyi kendin halletmissin, geri kalan icin de bence kucuk bir yardimla cozebilecegini dusunuyurum.
Birçok şeyi hallettim ama inanılmaz fazla/gereksiz kod yazdığımı düşünüyorum. Şimdi karşılaştığım sorunları tek tek kendimce önem sırasına göre yazayım.
Bir formdan diğerine geçiş yaparken genellikle bir butonun altında yeni form tanımlaması yapıyorum o şekilde diğer forma geçiyorum. Bu şekilde yapmayıp yeni formu global olarak oluşturursam, ikinci defa butona tıkladığımda hata veriyor. Şu şekilde tanımlıyorum:
private void Button2_Click(object sender, EventArgs e)
{
Form2 kayit = new Form2();
kayit.Show();
this.Hide();
}Burada sorun şu; İkinci form(kayit) kapatıldığında birinci formu tekrar göstertiyorum fakat birinci formdan çıkış yaptığımda program hâlâ çalışıyor. Bende mecburen form1'in closing'ne Application.Exit(); yazmak zorunda kalıyorum yoksa program açık kalıyor. Sizce doğru mu bu yöntem? Bana kalırsa yanlış çünkü ben çıkış sırasında mesaj verdirmek istiyorum haliyle bu durumda olmuyor.
İkinci sorum. İki form arasında işlem yapmam gerekiyor yani birinci formdan ikinci formun nesnelerini kullanmak. Nesnelere erişebiliyorum ama yine butona ikinci defa tıklarsam hata veriyor.
public class formolustur
{
public static Form4 ekle = new Form4();
}
--------------------------------------------------------------
private void Button3_Click(object sender, EventArgs e)
{
formolustur.ekle.Show(); // Burası ikinci tıklamada hata veriyor
formolustur.ekle.TextBox1.Text = DataGridView1.CurrentRow.Cells[2].Value.ToString(); // Bu çalışıyor
}Umarım anlatabilmişimdir.