Hız meselesinde dediğinizde bir nebze haklısınız. Ancak gözden kaçırdığınız bir şey var. Iphone da kullandım, Samsung'da kullandım. Her ikisinde de playstore - applestore uygulama kullanışlığı vs bakımından çok tecrübe ettim.
Iphone 4s varken ekran küçüklüğündne şikayet ederek S4 aldım ilk çıktığında. 2 sene sonra telefonum çöp oldu. Samsung veya diğer Android cihazların, Apple kadar stabil olmadığı su götürmez bir gerçek ve ben kesinlikle bu noktada tercih edilmesi gereken telefonun Apple olması gerektiğini düşünüyorum.
Apple olarak bir gösteriş markası olduğu doğru ama böyle oldu diye ben iyi bir telefonu kullanmaktan vazgeçmem. Android cihazlarda bir zaman sonra telefonunuzda ekstra yavaşlamalar, donmalar vs kopmalar yaşanıyor ve bunun önüne geçemiyorsunuz. Faturaya ek alsanız, ödemesi bitmeden aldığınız Android cihaz minimum %60 ın üzerinde değer kaybediyor.
Yeni bir telefon baktığınızda Android cihazla ortalama 2 yıllık serüveni tekrar yaşıyorsunuz. Parça pahalılığı noktasında size katılmıyorum. Iphone'un kolay kolay tamir edilmediği, orjinal parça bulunmadığı vs bir gerçek. Bu yüzden bir dezavantaj olarak gözükebilir. Ancak Android cihazların da herhangi bir kırılma parça değişimi sonrasında telefonun hiç bir zaman dikiş tutturmadığı da çok aşikar. Ki orjinal parça diyerek satılan yüksek yedek parça, telefonun piyasaya çıkışından 1 sene sonra 2. el fiyatıyla aynı oluyor. Bu noktada da ben ucuz diyemiyorum.
Iphone ekran büyüttükten sonra elimde 2 senede çöpe dönen s4ü kenara atıp gidip iphone aldım. 2 sene oldu, benle birlikte android alanlar yeni telefon ararken ben taş gibi kullanıyorum hala ve hiç bir sıkıntısı da yok. Tek kötü noktası, mAh biraz düşük, ama beni her halükarda akşama çıkartıyor. Powerbank gibi de kolaylık bu açığı da kapatıyor bir nebze.
Özgürlük meselesi de kişiye göre değişebilir. Ben telefonumda, sunumdur dosyadır vs depolamıyorum, dropboxta depoluyorum ve ek olarak da mail vs ile her şekilde iletebiliyorum. Onun haricinde, androidde kullanılan her uygulama bedava değil ve iphone da her uygulama paralı olsun. Normal şartlarda kullandığımız programların %95 i bedava. Ekstra özelliklere ihtiyaç duyanlar için Android'de ücretli.
Velhasılı kelam, kafanız rahat olsun, sıkıntı çıkmasın. Rahat kullanayım diyorsanız iphone. Yok 2-3 senede değiştireyim, aynı parayı bir daha ödeyeyim ve sürekli de sorun çıkarsın diyorsanız diğerleri. Bir de bütün bunlar elektronik cihazdır, sorun hepsinde çıkar. Bizim burada baz aldığımız performans - çalışma ve diğer sorun oranları göstergeleri ve şahsi tecrübeler.
Suan a5 kullaniyorum. Iphone almayi dusunuyorum bende. Cunku en basit ornegi daha stabil ve telefonun fiyati cok dusmuyor. A5 2016 ilk aldigim da sikintisizdi. Simdi hafiften kasmalar problemler vs basladi.