Proje çok güzel. Kendi kitaplığını yapma fikri olmayan ya da kitaba verecek parası olmayıp yeni kitaplar okumak isteyenler için çok güzel proje.
10- Kitaplara yorum sayfası olabilir mesela ben kitap göndermek için listeledim başka biri gelip ben bu kitabı okudum çok iyi falan diye yorum yapabilir.
Örneğinizden devam edeyim; Kürk Mantolu Madonna çok fazla okunan bir kitap 1'den fazla değişim başlığı açılacaktır eminim. Okurlar hepsine sürekli yorum yapmayacağı için Kütüphane Bölümü açılarak mümkün olduğunca izin alınarak bot ya da farklı sistemlerle kitap bilgileri sisteme kaydedilip onlara yorum yapılır, takas yapmak isteyen kişi kitabı sistemde seçip yorumların kendi konusunda görünmesini sağlayabilir.
Puanlama sistemi için tavsiyelerim;
-Bizdeki trade puanı gibi olabilir takaslar için,
-Kişiler takas yaptıkça puan kazanabilir,
-Kişiler karşılıksız kitap bağışlayabilir bu bağışlar kişiye puan kazandırabilir,
-Kitap bağış eğer kişiye değil de siteye yapıldıysa sistemde sahaf gibi açık artırma ile satılıp bir vakfa bağışlanabilir. (Sonuçta proje ticariden çok sosyal sorumluluk projesi)
Ayrıca kesinlikle kitap arıyorum bölümü olmalı, ihtiyacım olan kitabı isteyebilmeliyim. Ya da Kütüphane olarak anlandırdığım bölümde kitap bilgisinin, yorumun yanında ek bi seçenek olabilir. Kürk Mantolu Madonna arıyorsam kitap sayfasına girip bu kitaba ihtiyacım var deyip işaretleyip ismimi yazdırabilmeliyim. Bekleyen Kişi Sayısı Daha önce kaç kişinin kitabı değişimde kullandığı vs. bilgileri olabilir.
Bunun ek faydası şu olabilir, örneğin Kürk Mantolu Madonna sizde var siz İlber Ortaylı'dan Türklerin Tarihi 1 arıyorsunuz, bende Olasılıksız var Kürk Mantolu Madonna arıyorum, Türklerin Tarihi olan da Olasılıksız arıyor. Bu sistemle 3 Kişi arasında iletişim kurulup ben değişimler sağlanabilir illa 1-1 değişim olmasına gerek kalmaz ihtiyaç çabuk karşılanabilir.
Gecenin yorgunluğuyla karmaşık ve saçma yazmış olabilirim, düzgün anlatamadığım varsa açıklayabilirim.
Kütüphane / Bilgi kısmı olarak belirttiğim sayfayı tam olarak yapmışlar.
http://1000kitap.com/kitap/aklindan-bir-sayi-tut--51