kadirzm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 kişinin karşılıklı olarak yaptığı ortak metin sonrasında tarafların imza atması durumunda elbette sözleşme yasallaşır, ama şöyle diyeyim 200-300 TL para için mahkemeye versen bile bayağı uğraşırsın, ama yine de yapman elbette sağlam olur, ancak metinleri yazarken hiç bir açık bırakmaman gerekir ki mahkemeye versen bile karşı tarafın avukatı bir açık bulamasın, yoksa adam yırtar ve mahkeme masrafı da senin yanına kalır

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:33:29 -->-> Daha önceki mesaj 18:30:31 --

bu arada karşı taraf haklı olarak fatura isteyecektir, sende kesemeyeceksin, nasıl yapacaksın peki?
SerhatCetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir metnin altına 2 tarafın karşılıklı kaşe ve imzası atılarak bunun yasal olarak geçerli hale gelmesi beklenemez.

Bu sözleşmeyi noter tasdikli hale getirmeniz gerekir.
Aynı şekilde bir de imza sirkülerinizin olması gerekir.
Aksi halde herhangi bir yaptırım uygulanamaz.
kadirzm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@HOPE; dostum sen en iyisi biraz borçlar kanununu oku

http://archive.ismmmo.org.tr/docs/me...clarKanunu.pdf

yoksa işin içinden çıkamazsın, 2 kişinin attığı imzalar geçerlidir, ancak dikkat edilmesi gereken çok yer vardır
SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen sözleşme hazırladın karşı tarafa imza için gönderdin adam parayı vermedi sen mahkemeye verdin adam bu benim imzam değil derse ne olacak merak ettim doğrusu ?
Karşı tarafa nasıl güveniyorsunuz bu konuda onu da anlamış değilim. R10 da adamlar sözleşmeli faturalı iş almakta sözde ancak mahkemeye verdiğinizde verdiğiniz ücreti geri almak mümkün neden ; zira öyle ben sözleşme yaptım sen kabul ettin vb durumlar kabul edilmez yasada.
İlgili yasada açık ve net olarak noter onayı istenmekte. Gidip noter onayı almadan iş yapmak mantıksız.
@kadirzm;
Öncelikle şahıs dükkanım var. Fatura vb. %18 olarak zaten kdv ile büyük deftere tabiyim.
Her yaptığım web site işine zaten fatura kesmek zorundayım ki kesiyorumda.

@SerhatCetin;
Noterden sözleşmeyi tasdikleme işlemi ortalama tutarı ne olur?

En iyisi bir avukat ile görüşmek ve sözleşme için gerekli düzenlemeler ve yasallaştırma konusu hakkında detaylı bilgi almak en iyisi.

Herkese teşekkür ederim