İşimiz gereği bir çok firmaya site yaptırma konusunda bilgi veriyoruz ve firma kabul ettiğinde sitelerini hazırlıyoruz. Fakat şöyle bir durum söz konusu.
İmzalı bir sözleşme olmadığı için bazı firmalardan sitenin parasını alırken zorluk çekiyoruz.
Ön ödeme olarak firma kapora veriyor fakat siteyi teslim ettiğimizde bazı firmalar (vereceğiz,vericez,vericekler,şu gün teslim edeceğiz,bizde ödeme bekliyoruz) gibi bahaneler ile paramızın üstüne yatıyorlar. İstenilen ücreti alamadığımız taktirde bir kaç hafta idare ediyoruz bekliyoruz ödemeyi yapmadıklarında hostunu kapatmak zorunda kalıyoruz.
Bu tarz durumları yaşamamak adına bir sözleşme yapmayı düşünüyoruz.
Sözleşme içeriği örnek;
1. Hizmetiniz sağlık problemleri vb. durumların oluşması gibi durumlarda en geç 25 gün içerisinde teslim edilecektir.
2. Yaptırmak istediğiniz "..........." isimli paketin tutarı "......TL" dir.
3. Ön ödeme olarak kapora alınmalıdır. Kapora alınmadan hizmetinize başlanmaz.
4. Geri kalan ödemeyi site teslim edildikten sonra yapılmalıdır.
5. Site teslim edildikten sonra kalan ödeme en geç 1 hafta içerisinde teslim edilmelidir.
6. Ödeme teslim edilmediği taktirde yasal işlemler başlatılacaktır.
vb.
Senet tarzında böyle bir sözleşme hazırlayıp site yaptıracak firmalara ilk başta karşılıklı imza+kaşe atılarak 2 tarafında onayını alıp işe öyle başlamayı düşünüyorum.
Fakat ben işletmeme ait net bir "YASAL" sözleşme yapabilme imkanım var mı? Maddeleri kendim belirleyip ve ödeme yapılmadığı taktirde ne gibi yasal işlemleri başlatabilme imkanına sahip olabilirim?