Herkese merhaba öncelikle,
Bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum 14 şubat tarihi itibariyle internette satış yapıp merchant center kullanan satıcıların ürünleri GTIN veya MPN kodu bulunmadığı taktirde Google alışveriş reklamlarında yer almayacaklar.
Bu noktadan sonra herkesde bir kafa karışıklığı var ve kimsenin konu hakkında net bir bilgisi yok gördüğüm kadarıyla;
GTIN kodu bir üreticiden satın aldığınız ürünleri ifade eden benzersiz kod. Üretici tarafından temin edilip satıcıılara ulaştırılması gereken bir kod.
MPN ise (Manufactured Product Code) şayet imalatçıysanız ürünlerinize vereceğiniz benzersiz kod.
Ben tablo üreticisiyim ve Merchant Center'i kullanıyorum. Bu noktada ürünlerime vermem gereken MPN kodu olacak zannediyorum. Ancak bu kodun neye göre oluşturulduğu hakkında bir bilgim henüz yok. (Kaç haneli, numaralarda uyulması gereken standartlar var mı) 6-7 tane adet benzersiz harf ve numaradan oluşuyorsa şayet bunu ayarlamak kolay. Ancak sallama iş de yapmak istemiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardım rica ediyorum.
Saygılarımla...