Merhaba Arkadaşlar,
xml içerisinde gelen verilere müdahele ediyorum fakat ürün açıklamaları aşağıda göndermiş olduğum gibi geldiği için bunu html encode yapmam gerekiyor. Şimdi bunun için belki çok basit ve pratik bir yöntem vardır diye str_replace işine girmedim.
ilgili xml linkinin içerisinden şu satırı çekiyorum
<Aciklama><![CDATA['.$urun->Description.']]></Aciklama>';
<Aciklama><![CDATA[&lt;p&gt;&lt;strong&gt;Chicco Paint Y&amp;uuml;r&amp;uuml;te&amp;ccedil; &amp;Ouml;zellikleri:&lt;/strong&gt;&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Chicco Paint y&amp;uuml;r&amp;uuml;te&amp;ccedil;, farklı boyutlardaki bebeklerin boylarına g&amp;ouml;re ayarlanabilen kullanışlı bir y&amp;uuml;r&amp;uuml;te&amp;ccedil;tir.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Pediatristlerin &amp;ouml;nerdiği, y&amp;uuml;r&amp;uuml;meyi ve yere doğru basmayı destekleyen bir &amp;uuml;r&amp;uuml;nd&amp;uuml;r.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Oturma &amp;uuml;nitesinin y&amp;uuml;ksekliği ayarlanabilir.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;G&amp;ouml;vde y&amp;uuml;ksekliğinin bebeğin v&amp;uuml;cut &amp;ouml;l&amp;ccedil;&amp;uuml;lerine g&amp;ouml;re ayarlanarak bebeğin ayaklarının yere doğru şekilde basmasının sağlanması &amp;ccedil;ok &amp;ouml;nemlidir.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Oturma yerindeki sırt b&amp;ouml;l&amp;uuml;m&amp;uuml; pedli ve y&amp;uuml;ksek olup doğru duruş pozisyonunu sağlar.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;&amp;Ccedil;ok az yer kapladığı i&amp;ccedil;in kullanılmadığında katlanarak kaldırılabilir.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Tabanı geniş ve sağlam olan &amp;uuml;r&amp;uuml;n&amp;uuml;n &amp;ccedil;evresi, evdeki mobilyaları ve duvarları korumak i&amp;ccedil;in darbeye dayanıklı profillerle g&amp;uuml;&amp;ccedil;lendirilmiştir.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Chicco, annelere bebeklerini uzun s&amp;uuml;re y&amp;uuml;r&amp;uuml;te&amp;ccedil;te bırakmamalarını tavsiye eder.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;20 dakikalık g&amp;uuml;n i&amp;ccedil;inde farklı aralıklarla yapılan egzersiz gibi bir fonksiyonu vardır.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Y&amp;uuml;r&amp;uuml;tecin altındaki kaymayan stopperlar Avrupa standartlarına uygun olup olası merdiven ya da basamak risklerine karşı bebeğin d&amp;uuml;şmesini engeller.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Bebeğin g&amp;ouml;rme ve dokunma duyularını geliştiririp el koordinasyon becerilerine yardımcı olur.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;&amp;nbsp;&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;&lt;strong&gt;Markanın Ait Olduğu &amp;Uuml;lke&lt;/strong&gt;: İtalya&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;&lt;strong&gt;Garanti S&amp;uuml;resi&lt;/strong&gt;: 2 Yıl&lt;/p&gt;]]></Aciklama>
<Kategoriler><![CDATA[Anne & Bebek > Araç - Gereç > Yütüteç - Hoppala > Yürüteç]]></Kategoriler>
sonuçta bilmemek değil öğrenmemek ayıp derler
$aciklama = $urun->Description;
$aciklama = htmlspecialchars_decode($aciklama, ENT_NOQUOTES );
$veri .='
<Aciklama><![CDATA['.$aciklama.']]></Aciklama>';
bu işlevi yapmaya calısıyorum ama <aciklama> tagına veriyi göndermiyor