Direkt satışlarda verdiğiniz rakamların dışında yeniden hedefleme ölçümleriniz nedir acaba? Bugün dünyada kabul görmüş yeniden hedefleme oranlarında siteye geri dönüş yapanlarda satış oranları %0,5 - %5 arasında ürünün ihtiyaç özelliklerine göre değişim göstermektedir.
Direk satış oranlarına ise %400'e kadar etki edebilmektedir.
Örnek hesaplama yapacak olursak, %0,3 satış oranında artı olarak yeniden hedefleme satış oranı en az %0,3, en fazla %1,2 olacaktır. Bu da en yüksek satış oranınızın %1,5 civarına çıkabileceğini gösterir sizin sektörünüz için. Bu rakama çıkmak için YT hesabınız %20 üzeri olursa çok karlı bir iş yapıyor olmanız gerekir.
Çalıştığınız şirketlerin bidding gücüne göre değişebilen rakamlardır bunlar. %5'e kadar çıkmış şirketler de vardır. (Bu şirketlerin marka bilinirliği yüksektir.)
Daha önce bu konuda hiç çalışma yaptınız mı acaba?
Hocam verdiğim rakamlar direk girişlerdir. Remarketingde olay çok daha farklı dediğiniz gibi. Ancak remarketingde yine ek bir maliyet doğurmaktadır. Adwords ayağında remarketing olayında açıkcası tatmin olmadım diyebilirim.Facebook biraz daha iyi gibi geldi remarketingde.Reklam işini tamamen kendim halletmekteyim ve sanıyorum remarketing konusunda iyi değilim. Bu konuda varsa tecrübeleriniz veya aktarmak istedikleriniz öğrenmek isterim.