Merhaba,
Daha önce adsense kullanıp adsense üzerinden kazanç elde ediyordum ve en son ödemeyi
21 aralık 2015 tarihinde
213 
ödeme almıştım.
Geçen ay adsense üzerinden kazanç elde etmeye tekrar başladım. Çok şükür sitemdeki hitlerden iyi kazanç elde etmeye başladım. Adsense raporlarına göre geçen ay(ekim) 123

kazanç elde etmişim.
(Haftalık Rapor)
1 ocak 2016 tarihinden bu ayın başlangıcına kadar(
31 ekim 2016) adsense performans raporlarına göre toplam
228 
kazandığım görülüyor.
(Aylık Rapor)
Evet buraya kadar hiçbir sıkıntı yok ancak ödeme kısmına geldiğimiz zaman ben bu ay ödeme yapılmasını beklerken ödeme alamadım. Uzun süredir ödeme almadığım için ilk başta kazancımın kesinlememiş olmasına bağlıyordum ancak artık kazançların ayın ilk günü kesinleştiğini arkadaşım tarafından öğrendim.
Bunun üzerine adsense panelimi kontrol etmeye başladım. Ödeme kısmında eylül ayında 43,80

kazanmışım ve 0,70

kesinti olmuş burada sıkıntı yok ve paylaştığım önceki aylık grafiğe bakarsanız oradada farklı birşey yazmıyor.
Ekim ayı içerisinde
123,97 
kazandığım performans raporlarında görülüyor ancak ödeme kısmında ekim ayı kazancımdan
88,58
kesinti yapıldığı görülüyor.
Eylül ayında tek site üzerinden kazanç elde ediyordum ve ekim ayındada aynı site üzerinden kazanç elde etmeye devam ettim. Sitenin temasıyla, reklam yerleşimiyle kesinlikle oynanmadı ve reklama tıklamaya teşvik edilmedi. En başından beri adsense reklam politikalarına uygun içerik girildi ve reklam yerleşimi ona göre yapıldı.
Ekim ayında herhangi bir günde ani bir hit artışı yaşanmadı ve hitim hep orantılı olarak artmaya devam etti.
Sorum:
Buna göre kesinti neye göre yapılmış olabilir? Paylaştığım raporlar ve değerlere göre %70lere varan kesintinin haklı olduğunu düşünmüyorum.
Son olarak ekim ayı ödemeleri konusuna baktığımda ilk iki sayfada benim gibi yüksek kesintiler yaşayan kişilerin olduğuna şahit oldum.
Link