PhYtOnX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşte anlamadığınız nokta şurada kalıyor.
Ben aldım ama bende tescil yok adam da var ama adama da zarar vermiyorum hesap elimde kalır. Yok böyle bişi...

Demişsin bir çok marka ve sektör var.. Orada da şu devreye girer. Ben yukarıda kısa kestim ama uzatayım anlamayanlar için..

Artık olarak bilmeyenler için bu konudan da örnek vereyim. Adam X restaurant sahibi ise ve elinde X restaurant diye belge var ise senin de hesabin X restaurant ise olay bitmiştir kaçarın yok. (Davalık da bir durum yok etse bile sadece hesabi alır o kadar)

Senin dediğine gelirsek de.

Siz belgenizi yolladığınızda.. Karşı tarafa da sorulur sizin de bu markayı kullanmaya hakkınız olduğunuza dair bir belgeniz var mi diye. Eğer elinde sunacak bir belge yok ise olay bitmiştir. Eğer elinde sunacak bir belge var ise ilk alanda kalır sonraki dona kalır. Ki aynı marka tescili aynı sektör de iki kişiye yapılmaz buda ayrı bir konu.

Adam gidip ismi "Ahmet" diye aldıysa kimse ondan alamaz ama "Ahmet Restaurant" olarak aldıysa ve bunun marka tescili varsa sen orada ne yaparsan yap alınır o hesap elinden.

Uzun uzun da anlattım anlamayanlar var ise sonrasında sorun yaşamasın diye ama yok ben anlamadım illa ben haklıyım ben almışım alamazlar elimden diyorsanız siz bilirsiniz bir gün elinizden aldıklarında adam haklıymış der susar oturursunuz..

Hadi herkese hayırlı forumlar..
Hocam sizin de marka tescilinde anlamadığınız nokta şurası: Bakın instagram kuralını yine yazıyorum alıntı içerisinde ve soruya dikkat ederke tekrar okuyun ve kimseyi yanıltmayın:

Alıntı
Bir hesap kayıtlı ticari markamı kullanıcı adı olarak kullanıyorsa ne yapabilirim?

Ticari marka ihlalleri, bir şirket veya işletmenin adının, logosunun veya ticari markayla korunan diğer malzemelerinin, marka veya işletmeyle ilişkisine dair insanları yanlış yönlendirecek veya kafalarını karıştıracak biçimde kullanıldığında gerçekleşir.

Neler ihlal değildir?

Bir başkasına ait bir ticari markanın, ticari markanın verilmiş olduğu ürün veya hizmetle alakası olmayan bir şekilde kullanılması, Instagram'ın ticari marka ilkesini ihlal etmez. Instagram kullanıcı adlarının o ad için talepte ilk bulunana verildiği ve rezerve edilemediğini lütfen unutmayın.
Sizin bahsettiğiniz mevzu, siz sizin örneğinizle ahmet restaurant olarak marka tescil yaptınız, ben o marka tescilini gıda sınıfından almam gider başka bir sınıftan alırım ve eğer ahmet resturantın tescil sahibi olarak siz 42 sınıfın tamamında almadıysanız hiç bir hak talep edemezsiniz sadece Türkiye'de.

Ayrıca, ahmet restaurant olarak örnek veriyorum Mısır'da da bir firma olabilir ve Mısırdaki firma sizden daha önce instagram adını almış olabilir. Sizin mantığınızla instagramın bu kullanıcı onlardan alıp size, onlar dava açtığında da sizden alıp ona devretmesi gerekir.

İnstagramın kuralları yazdığı belli. İnstagramda hesap açıyorsanız şirket olarak ki zorunluluk değil, kullanıcı adınız alındıysa başka kullanıcı adı alırsınız. Markanızın ihlal edildiğine inanıyorsanız başvurun düzeltelim diyorlar. Ama herhangi bir marka ihlali yoksa, siz ahmet restaurant olarak şirketinizin kampanyalarını, görsellerini paylaşıyorken ben ahmet restaurant olarak aldığım hesapta ne sizin menünüz, yemeğiniz ya da sizinle milim ilgisi olmayan paylaşımlar yapıyorsam instagram marka ihlali vardır demez.

Marka tescili ile ilgili okuyup araştırmadan ormanda yaşıyorsunuz diyerek başlattığınız süreçte, forumu okuyanları da yanlış bilgilendirmeyin.

Bende olan ismi ben marka ihlali yapmadıkça, markalarına zarar vermedikçe ya da onlarla ilgili paylaşımlar söylemlerde bulunmadıkça sadece rica edebilirler o ismi almak için.

Hayırlı forumlar.