Hocam çalıştığın kurumun instagram hesabını ileterek almış olabilirsin. Sen kendinde bahsettin, bir çok sektörel marka tescil işlemi mevcut. O halde instagram hangisine teslim edecek alınmış bir kullanıcı adını? MArka tescili ile ilgili sadece instagrama gönderdiğiniz bilgiyle sınırlı kaldınız herhalde.
Instagram marka ihlali o markaya zarar verecek ve o markayla alakalı bilgi - belge- görsellerin kullanımıyla başlar. Bunları kullanmadıkça hiç bir ihlal durumu yoktur. Ayrıca, sizin de bahsettiğiniz gibi bir çok marka tescil kategorisi mevcut ve 1 kategoride marka tescili almış bir kimse sadece o kategorideki benzer marka kullanımı ile ilgili bir hak talebinde bulunabilir.
Şirketlerin/kurumların adlarını alarak onlara ait bilgi vb. paylaşımların yapılması sonucu instagram gerekli adımları atar. Eğer marka ihlali söz konusu değilse hiç bir şekilde devredilmez, instagram kimsenin markasını rezerv etmez korumaz.
Bilmiyorsanız araştırın. Ya da araştırma yapmıyorsunuz, ben aşağıda direkt paylaşaım instagram beyanatını:
Bize sallarken de neye dayanarak yorum yaptığımızı sizler de araştırmadan kuru sıkı sallamışsınız. Siz de araştırın, kuru sıkı sallamayın...
İşte anlamadığınız nokta şurada kalıyor.
Ben aldım ama bende tescil yok adam da var ama adama da zarar vermiyorum hesap elimde kalır. Yok böyle bişi...
Demişsin bir çok marka ve sektör var.. Orada da şu devreye girer. Ben yukarıda kısa kestim ama uzatayım anlamayanlar için..
Artık olarak bilmeyenler için bu konudan da örnek vereyim. Adam X restaurant sahibi ise ve elinde X restaurant diye belge var ise senin de hesabin X restaurant ise olay bitmiştir kaçarın yok. (Davalık da bir durum yok etse bile sadece hesabi alır o kadar)
Senin dediğine gelirsek de.
Siz belgenizi yolladığınızda.. Karşı tarafa da sorulur sizin de bu markayı kullanmaya hakkınız olduğunuza dair bir belgeniz var mi diye. Eğer elinde sunacak bir belge yok ise olay bitmiştir. Eğer elinde sunacak bir belge var ise ilk alanda kalır sonraki dona kalır. Ki aynı marka tescili aynı sektör de iki kişiye yapılmaz buda ayrı bir konu.
Adam gidip ismi "Ahmet" diye aldıysa kimse ondan alamaz ama "Ahmet Restaurant" olarak aldıysa ve bunun marka tescili varsa sen orada ne yaparsan yap alınır o hesap elinden.
Uzun uzun da anlattım anlamayanlar var ise sonrasında sorun yaşamasın diye ama yok ben anlamadım illa ben haklıyım ben almışım alamazlar elimden diyorsanız siz bilirsiniz bir gün elinizden aldıklarında adam haklıymış der susar oturursunuz..
Hadi herkese hayırlı forumlar..