Ben bu marka ile işimi 8-9 sene öncesi bitirdim. İlk defa Arçelik marka bir elektronik eşya almıştım. O dönemki para ile 300 TL civarında bir müzik seti idi.. Arkadaşla uğramıştık, onun tanıdığı bir bayi idi. Rafta görünce düğmeler afilli, ekran v.s.. Çok istediğim AUX özelli vardı bilgisayar bağlamak için. CD/mp3 çalma özelliği vs. Fazla denemeden alıp götürdüm. Eve gelip çalıştırdığımda ses kalitesinden memnun kalmadım. Özellikle tiz sesleri bir türlü ede edemiyordum.. 5 bant ekolayzerden ayarları yaptım, birkaç şarkı türkü denedim istediğim gibi olmadı.. Kolonlara baktım.. tweeter yerleri vardı ve hoparlörlerin aynası gözüküyordu.. Kulağımı tweeter'in olduğu boşluğa yaklaştırdığımda ses gelmiyordu..
Düzgün müzik dinleyeyim diye onca para verdiğim cihaz transistörlü radyo gibi ses çıkarıyordu..
Özetliyorum:
Tweeter boşluklarına parlak bir kağıt yapıştırılmış yani orada hoparlör yoktu.. Müşteri hizmetlerini defalarca aradım.. Şikayet ettim. Ürünün değiştirilmesini veya garanti kapsamında içinde tweeter hoparlör takılmasını talep ettim. Kullanım kılavuzunda tweeter belirtilmiş mi diye sordular.. Baktım öyle bir bölüm yoktu özellikler bölümünde. Sinirlenmiştim 'Otomobil alırken direksiyonu var diye belirtilmez çünkü zaten olmalıdır. Tek hoparlörlü radyo almıyorum düzgün müzik dinleyeyim diye bu müzik setini aldım tweeter olmaması üstelik tweeter boşluğu bırakıp oraya parlak kağıt yapıştırmak hile değil de nedir v.s dedim olmadı..
Yazışmalar telefon görüşmeleri baktım olmayacak.. Mahalledeki tanıdığım elektronikçiye götürdüm kolonları. Yapıştırmışlar vida filan yok. Kolonlara biraz hasar vererek ancak açabildik. Unutmuyorum 20 TL'ye tweeter bağladı her iki kolona da.. Tekrar silikonla v.s yapıştırdık geriye. Cihaz kendine geldi. Artık hoparlörler
cıs cıs ses çıkarmaya
Arçeliğin sahtekarlığını ilan etmeye başlamıştı..
Bir daha üzerinde
Arçelik yazan hiç bir şey almadım, bu
Arsız markayı tercih etmedim..
O günden bugüne ne zaman böyle bir vesile olsa mutlaka anlatırım. Eş dost beyaz eşya konusunda fikir danıştığı zaman mutlaka bu tecrübemi aktarıyorum..
Hatta yeğenler de olaya şahit olmuştu birkaç günlüğüne bizdelerdi.. O günlerdeki bir reklam melodisi ile 'Arçelik demek.. dandirik demek..' diye tempo tutup kendilerince benimle alay ediyorlardı
Modeli şu an aklımda değil evde değilim ama şuna benzer birşeydi.. CD bölümü en üstte bir modeldi..