PhYtOnX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam en son sayfada gördüm anlaşmışsınız hayırlı uğurlu olsun...
Günah değil, ters bişi değil bu ticaret önce davransaydı. Etiklikde bi durum yok...

Yukarıdaki arkadaşlar bir arkadaşın da dediği gibi ormanda filan mi yaşıyorsunuz siz anlamadım..
Sadece r10da takılıp konu okumakla olmuyor bu işler.
Ayırt edici özelliğe dahi hiç bir şeye gerek yok.
Tescil edilmiş bir ismi başka birisi her hangi bir yerde kullandığı taktirde sizi dava edebilir Parantez içinde tekrar söylüyorum eğer tescil ettirdiyse bunu yapabilir. (Tescil işleminin de türleri var bunu araştırın görürsünüz. Geniş kapsamlı ve sektörel olarak.)

Bizzat çalıştığım kurumun instagram hesabı farklı bir kişi tarafından alındığı için instagram a tek bir tescil belgesi yollamam o hesabın kurumuma geçmesi için yeterli oldu öyle süründürücü bir durum dahi olmadan tescil sahibine devrediyorlar hesabi.
Ki bu durum tüm sosyal medya siteleri için geçerli bi kuraldır. Tescil adınızla tam uyumlu bir belge var ise elinizde ve farklı bir kişi aldıysa o ismi bir tescil belgesi ile hesabı alabiliyorsunuz.

Kuru sıkı atmadan araştırma yapın biraz...
Hocam çalıştığın kurumun instagram hesabını ileterek almış olabilirsin. Sen kendinde bahsettin, bir çok sektörel marka tescil işlemi mevcut. O halde instagram hangisine teslim edecek alınmış bir kullanıcı adını? MArka tescili ile ilgili sadece instagrama gönderdiğiniz bilgiyle sınırlı kaldınız herhalde.

Instagram marka ihlali o markaya zarar verecek ve o markayla alakalı bilgi - belge- görsellerin kullanımıyla başlar. Bunları kullanmadıkça hiç bir ihlal durumu yoktur. Ayrıca, sizin de bahsettiğiniz gibi bir çok marka tescil kategorisi mevcut ve 1 kategoride marka tescili almış bir kimse sadece o kategorideki benzer marka kullanımı ile ilgili bir hak talebinde bulunabilir.

Şirketlerin/kurumların adlarını alarak onlara ait bilgi vb. paylaşımların yapılması sonucu instagram gerekli adımları atar. Eğer marka ihlali söz konusu değilse hiç bir şekilde devredilmez, instagram kimsenin markasını rezerv etmez korumaz.

Bilmiyorsanız araştırın. Ya da araştırma yapmıyorsunuz, ben aşağıda direkt paylaşaım instagram beyanatını:

Alıntı
Ticari marka ihlalleri, bir şirket veya işletmenin adının, logosunun veya ticari markayla korunan diğer malzemelerinin, marka veya işletmeyle ilişkisine dair insanları yanlış yönlendirecek veya kafalarını karıştıracak biçimde kullanıldığında gerçekleşir.

Neler ihlal değildir?

Bir başkasına ait bir ticari markanın, ticari markanın verilmiş olduğu ürün veya hizmetle alakası olmayan bir şekilde kullanılması, Instagram'ın ticari marka ilkesini ihlal etmez. Instagram kullanıcı adlarının o ad için talepte ilk bulunana verildiği ve rezerve edilemediğini lütfen unutmayın.
Bize sallarken de neye dayanarak yorum yaptığımızı sizler de araştırmadan kuru sıkı sallamışsınız. Siz de araştırın, kuru sıkı sallamayın...