Merhabalar.
instagramda X adına bir isim aldım. o isme ait bir restaurant var ve o restaurant hesabı benden almak istediğinde teklif verdim ama adam sürekli dolandırıcısın dedi, günah dedi. Bilgi almak istiyorum bu konuda. Adama ücretsiz bile verebilirim
teşekkürler
Hocam en son sayfada gördüm anlaşmışsınız hayırlı uğurlu olsun...
Günah değil, ters bişi değil bu ticaret önce davransaydı. Etiklikde bi durum yok...
Öyle şey mi olurmuş. İftiradan dava bile açabilirsin. Marka patenti varsa bile instagrama başvuru yapsa yine kolay kolay vermezler. Adama bak o isim babasının tapulu malımıymışta sahipleniyor. Aksine yüksek fiyat ver. Hatta satma. Adam bana *********** diyecek sakin kalacağım. Siz yine iyi sakin kalmışsınız.
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Markasını tescil ettirse bile ismi geri almakta zorluk çeker. Burda günahlık bir durum yok. Bu duruma günah diyen imam var ise onuda hocadan saymam zaten. Zenginse sömür gitsin, maddi gücü yoksa ufak bir mevla ile halledebilirsiniz.
Marka, patent bile olsa yine kolayca alamaz. Açın domain kısmını icann davalarına bakın. Gerçi kendiniz belirtmişsiniz. O isimle aynı sektör, ürün olursa olabilir. Diğer türlü çok zor. En basiti yemek sepeti, çiçek sepeti örnekleri vardı. Adamlar sırf sepeti geçiyor diye tüm domainlere el koymak istemişti ama avucunu yaladılar.
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaş ne yapmış, o dükkanın tabelasını, dükkanın konseptini ,renklerini, sloganınımı kullanmış ? Benimde özel bir mail adresimi almak isteyen biri var. 2 Sene önce 500 TL teklif etti satmadım. Hala teklifinde ısrarlı. O neden beni mahkemeye vermiyor ?
Hocam, instagram herkes illa kendi adını almak zorundadır diye bir kaide koymuş mu? Öyle bir kural kaide yok. Herkes ilk almak istediği kullanıcı adını dolu görünce birbirine hırsız desin o halde. Önce davransaymış da alsaymış?
Patentini bile almış olsa instagram hesabını, sen markasına zarar verici içerik vs paylaşımlarda bulunmadıkça dava bile edemez, söz hakkı da olmaz. 42 çeşit marka tescil kodu var, her birinde firmalar kendi markasını kayıt ettiriyor. O halde herkes kendi markasında olan ve bu isimle instagramı alan firmaya dava açsın? Böyle bir mantık olmaz. Rahat rahat satın, zorla da satmıyorsunuz ayrıca.
Başına silah dayayıp bu hesabı alacaksın da demiyorsunuz, alıp almamak onun tercihi. Beğenmiyorsa fiyatını almaz, gider başka kullanıcıbulur açar. Çok istiyorsa öder parasını satın alır. Sen istemedikçe de kimse senden o hesabı alamaz, istediği kadar markasını patentlemiş olsun.
sorun çözülmüş ama bu konu da şöyle bir şey var. evet tescil edilmiş ise siz o ismi kullanabilirsiniz ancak sitenizde yada hesabınızda o kişinin işini etkileyebilecek bir paylaşım bulunamaz. diye biliyorum. bir arkadaşın yazdığı mevzuatta gösterdiği gibi ayırt edici bir şekilde davranılması gerekir.
zaten bir kişinin kendine ait tüm alan adlarını nickleri alabilmesi beklenemez.
xxx resturant ı alırsın biri gelir xxxxx restrontcılık der vs
Yukarıdaki arkadaşlar bir arkadaşın da dediği gibi ormanda filan mi yaşıyorsunuz siz anlamadım..
Sadece r10da takılıp konu okumakla olmuyor bu işler.
Ayırt edici özelliğe dahi hiç bir şeye gerek yok.
Tescil edilmiş bir ismi başka birisi her hangi bir yerde kullandığı taktirde sizi dava edebilir Parantez içinde tekrar söylüyorum eğer tescil ettirdiyse bunu yapabilir. (Tescil işleminin de türleri var bunu araştırın görürsünüz. Geniş kapsamlı ve sektörel olarak.)
Bizzat çalıştığım kurumun instagram hesabı farklı bir kişi tarafından alındığı için instagram a tek bir tescil belgesi yollamam o hesabın kurumuma geçmesi için yeterli oldu öyle süründürücü bir durum dahi olmadan tescil sahibine devrediyorlar hesabi.
Ki bu durum tüm sosyal medya siteleri için geçerli bi kuraldır. Tescil adınızla tam uyumlu bir belge var ise elinizde ve farklı bir kişi aldıysa o ismi bir tescil belgesi ile hesabı alabiliyorsunuz.
Kuru sıkı atmadan araştırma yapın biraz...