ertunc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doktorun önerilerine uymak en mantıklısı tabiki, konuyu okurken doktor ayrıntısını kaçırmışım. Ben çok rastgeldim siz de gelmişsiniz, kilo ve spor konusunda maalesef herkes uzman... Örneğin "Bir ayda 4 kilodan fazla veriyorsan kasların yandı öldün bittin" tarzı çok yorum aldım. Ama diyemiyosun ki o ölçüt(ki doğruluğu tartışılır) ortalama bir erkek birey için verilmiştir. Bizde boy 196 o iş ne olacak? Eminim çoktan bu cahil yorumlara karşı sessiz kalıp tebessüm etme evresine başlamışsınızdır Ben biyoloğum bu olayın temelinden yani; karbonhidrat, yağ ve protein metabolizması ve de vücudun bu konulardaki direnci gibi konulardan yola çıkarak kendimce çıkarımlarda bulunup ona göre bir beslenme planı oluşturmuştum. Ama şüphesiz bu konuyu meslek edinmiş bir doktordan yardım almak daha mantıklı.
Ayrıca değerli deneyimlerinizden yararlanmak için konunuzu takibe alıyorum. Bu bağlamda yaşadığınız sıkıntılar veya önerileri daha ağırlıklı tutarsanız çok sevinirim. Son olarak bu işin ciddi bir irade ve emekle olduğunu hatırlatır, bu başarınızdan dolayı tekrar tebrik ederim. Sağlıcakla...
Öncelikle Teşekkür ederim hocam,İlerleyen günlerde deneyimlerim hakkında bir post atarım.Dediğiniz gibi herşey kafada bitiyor.Malesef ki herkes prof kesiliyor başımıza.Belki kötü niyetleri bile olmasa benimle diyetisyene giden arkadaşım örneğin bu ay 3.5 kg kas kaybı olmuş.1.6 kg da göbek bölgesinde yağlanma olmuş.Kilo verdim diye seviniyorlar ama nerden kaybetiyorlar bunu dikkate almıyorlar.1.94 boy var bendede bakalım nasıl olucaz 3 aydır pizza yemiyordum geçen pazar günü yedim.Midem bile kötü oldu.Dışardaki yiyeceklerden kopun arkadaşlar