Herkese hayırlı işler arkadaşlar,
öncelikle şöyle bir sorunum var; satın almış olduğum bir sitenin temasını 2 gün sonra değiştirdim ve değişimden 2 gün sonra da manuel spam cezası geldi siteye, 1. sayfa 1. sıradaki tüm kelimelerim şuan 6-7. sayfalara geriledi, siteye tema değiştirme işleminden başka hiç bir işlem yapmadım sadece tema değişimi, bunun sebebi nedir ne yapmam gerekiyor sorun temadanmı, eski temaya geri dönmek sorunu çözermi gibi kafamdaki sorulara cevap verecek, seo bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..
gelen bildirim:
"Google, sitenizde az değer sunan ya da hiçbir değer sunmayan, ince tabir edilen içerik olduğunu belirledi. Bu kritik sorun, Google Arama kullanıcıları için alakasız veya düşük değerli arama sonuçlarına neden olur ve sitenizin sıralamasını olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Bu nedenle, Google web sitesine manuel spam işlemi uyguladı. Sitenize uygulanan manuel işlemi kaldırmak amacıyla, içeriğinizin yönergelerimize uyması için önemli miktarda değişiklik yapmanız ve yeniden değerlendirme isteği göndermeniz gerekir. Yönergelerimize uyduğunuzu belirledikten sonra, bu manuel işlemi kaldırırız."
Merhaba, aynı sıkıntıyı bugün yaşadım, ayın 18 inde tema değiştirdim, lisanaslı ücretli bir tema aldım siteme kurdum, herşey gayet sorunsuz ve güzeldi. Sitem yaklaşık 4 yıllık ve full özgün içeriklerde oluşmakta. Bugün 20 Kasım saat 21:00 itibari ile sitemde anlık hitin 1-2 olduğunu gördüm normalde günlük 5-6K temiz hiti olan sitem şuan kimse tarafından ziyaret edilmiyor, ayrıca ilk sayfada yer alan tüm kelimelerim 15.sayfanın ardına gitmiş durumda, henüz web master tools üzerinden aldığım bir mesaj yok. Web master toolsta 404 sayfalarında artık olduğunu gördüm o artışta bugün olmuş, yaklaşık 200 küsür sayfada 404 artışı var. Halbuki konular yayında konu linkinin sonuna /tagdiv veya /envato kelimelerini eklemiş, kaynaktan ilgili sayfaya baktığımda öyle birşeyde göremiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.

bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.