Merhaba,
Ben de "Bir şahsa yönelik şikayet konusu" olmadığı için bir kaç söz etmek niyetindeyim. Öncelikle daha önce hem içerik yazdırdığımı hem de içerik yazdığımı belirtmek isterim. Yani bu alanın iki tarafıyla da ilgili ortalama düzeyde bilgim var.
İçerik yazdırdığımda karşılaştığım sorunların sizin ilk mesajınızda da bahsetmiş olduğunuz sorunlarla örtüştüğü apaçık bir gerçek. Ne yazık ki ciddi anlamda işinin hakkını veren içerik üreticisi arkadaş sayısı çok az. En azından ben web yaşantım boyunca karşılaştığım gerçekten nitelikli içerik üreten kişi sayısını "İki elin parmaklarını geçmez!" diye belirtebilirim. Öte yandan hem ucuz hem de kaliteli diye bir şey olmadığını da söylemem gerek. Şöyle düşünelim: Emek verdiğiniz ve ciddiyetle yaptığınız bir iş için bedavaya yakın bir rakama "Tamam" demek istemezsiniz. Not: Bu sizinle alakalı değil. Yanlış anlamayın, piyasanın genel tavrına istinaden söyledim.
Tabi bir de işin noktalama/imlâ boyutu var. Dahi anlamındaki "de"yi ayrı yazamayan birinden asla yazı talep etmem. İçerik üreticisi arkadaşların konularına giriyorum, noktalama ve imlâ kuralları konusunda bir hata varsa ya da anlam düşüklüğü mevcutsa ivedilikle o konudan uzaklaşıyorum.
Öte yandan içerik üreticisi olarak (ki 6 yıldır bir şekilde biryerlerde yazıyorum.) içerik talep edenlerin anlamsız isteklerini şaşkınlıkla karşılıyorum. Bu tipte çalışmaları almıyorum ve kendimce böyle bir çalışma prensibini yazı hayatıma uyguluyorum. Yazı ücretim bir çok içerik üreticisine göre yüksek, bu da iş yükümün az, kafamın rahat olmasına olanak sağlıyor. Evet, günde sadece 2 yazı yazıyorum ama bu yazıları ciddi anlamda araştırarak ve sadece arama motorlarını değil kullanıcıları da memnun edecek ölçüde hazırlamaya özen gösteriyorum. Dolayısıyla ortaya hem işvereni hem de içerik üreticisini memnun eden bir çalışma çıkıyor. Bununla birlikte çok acil durumlar haricinde günlük yazı sınırımı 5 yazı olarak belirliyorum. Bu daha rahat bir zihinle yazmamı sağlıyor. İçerik üreticisi arkadaşlara bu yöntemi öneriyorum.
Son olarak şunları söylemek isterim:
Yazdığımız şey makale değil, sadece içeriktir. Makale dediğimiz kavram akademik bir dili de sağlayan bir yazı tipidir ancak ne yazık ki jargona böyle yerleştiği için bu şekilde kullanıyoruz.
İçerik yazdıran arkadaşlar mutlaka örnek yazı ya da yazılar istesinler ki yazım dili ve noktalama/imlâ kurallarına riayeti görebilsinler. Buna istinaden seçimlerini yapsınlar.
İçerik üreten arkadaşlar bir anda birçok yazı yazmak yerine daha nitelikli ve araştırmalara dayalı yazılar üretsin, bu yazılarda okuyucuyu da gözardı etmesinler.
Sevgiler.