Birkaç sene öncesine kadar aktif olarak makale yazarlığı, içerik editörlüğü yapıyordum.
O süreçte, benimle birlikte bu forumda çalışanların seviyelerini ölçmek istediğim için sürekli olarak başkalarına kendi sitelerim için işler veriyordum.
Aldığım içeriklerin neredeyse %80'i işe yaramaz, siteye koymaya değer görülecek yazılar değildi.
Fakat satın aldığım kişilerin ilanlarına baktığımda herkes mutlu, herkes memnun.
Şimdi sorun ben de mi yoksa makale yazarında mı ?
İkinci ve en önemli konu ise, yukarıdaki arkadaşın da bahsettiği gibi: PARA PARA PARA!
Kardeşim, sen 100 kelime için 1 lira veya 1,5 lira veriyorsun. Sonra gelip "vay anam bıktım şu makale yazanlardan, boş beleş makaleler yazıyorlar sonra bana teslim ediyorlar." Yok efendim. Sen hak edene hak ettiğini vereceksin. Yoksa hak ettiğin neyse o kadar kalitelisini görürsün.
Kurumsal firmalara hala içerik üretiyorum. 100 kelime üzerinden minimum 6 lira alıyorum. Bazen sektöre göre bu 100 kelimesi 15 lira dahi istediğim oluyor. Sonuç ? Şu ana kadar tek bir firma, tek bir şahıs gelip, yazıları siteye koymayacağını veya beğenmediğini söylemedi. Yazdığım tüm yazılar, harfi harfine, noktası noktasına aynen siteye konur.
Peki niye ?
Çünkü hak ettiğimi isterim, onların hak ettiğini veririm.
Burada Türkçe bilmeyen, liseye geçmiş, hayatında 5-6 tane kitap okumamış, hayatta 2 kişiyle adam akıllı konuşamayan insana gelip iş verirseniz ve "oyy 100 kelimesi 1 lira çok ucuza gelicek" diye içinizden sevinirsiniz. Alırsınız kopyala yapıştırları, alırsınız "bir varmış bir yokmuşları"
Hak eden hak ettiğini bulsun.