Yazın birkaç kişi için çalışma yaptım. Kendi projelerimin haricinde içerik üretme işi ile ilgilenmiştim. O para gerçekten yaptığımız iş için az geliyor. Ben editörlük hizmeti şeklinde veriyorum ve 100 kelimeye 1.50 TL + (0.50 TL)editörlük ücreti alıyorum. Yani yazdığım makale başına yaklaşık 4-5 TL alıyorum. Günde 5 tane yazsam 25 TL sadece günümün boş vakitlerinde küçük bir kazanç olarak geliyor.
Velhasıl kelam; burada bu işi tam zamanlı yapmıyorsan eğer, para kazancı oldukça düşük oluyor. Meslek niyetine bu işi yapan adamların fiyatlarıda zaten benimkinden biraz daha yüksek olup bu işi özverili bir şekilde yapmaya alışmış bir benliğe sahip oluyor.
Bana sevdiğim ve keyif aldığım alanlarda 100 kelimesi 2-2.5 TL üzerinden iş gelse ben boş vakitlerinde tekrar bu işe bakmayı isterim. Ancak piyasa 100 kelimesi 1 TL üzerinden işlediği için oldukça düşük bir fiyata denk geliyor ve sektörde aktif olarak iş yapamıyorum. Benim gibi onlarca insan bu mantıkta çalışamıyor. Sektörü de bu boşlukta görüp 3-5 bir şeyler kazanayım beleş yoldan diyen insanlar işgal ediyor.
Biraz uzun oldu yazdıklarım ama bu alan ile içimde yazacak daha çok şey var. Bu fiyatlara hem satan hem satın alan suçlu bana göre..