cPanels adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında burda herkesin kaçırdığı bir nokta var. Ülkemizde ciddi derecede sahipsiz kedi ve köpek olmasıdır. Doğal olarak bu kadar fazla olması bu kazalara da etki eden unsurlardan biridir. Tabi ki önümüze daha farklı hayvanlarda çıkabiliyor, konu bu yönden açıldığı için sadece kedi ve köpek üzerinden bir yorum yapmak istedim.

En son otobanda yola tilki fırlamıştı ve ortalama 140-160km hızla gidiyordum sağa manevra yaptım. Tel örgüde çekilse bu tip toprağı kazabilen hayvanlar mutlaka karşıya geçmeye çalışacaktır.
Bence hocam sizin yorumunuzla şöyle bi konuya da değinebiliriz.

Ülkemizdeki sahipsiz kedi köpeklerin aslında bir çoğunun sahibi var fakat atılmış bırakılmış.

Bir aralar görmüştüm tatil kentlerinde sahiplenip yaz bitince sokağa bırakılan kedi köpeği, denetim olacak bunlara aslında bırakmak yasak olacak aldığın zaman. Hem hayvan sürünmez hem ciddi sayıda alıcısı azalır. Gerçekten bakmak isteyenler alır sadece. Adam alıyor köpeği yavru 3 ay sonra yaz bitiyor memleketine dönüyor bi bakıyosun köpek sokakta aç aç geziyor. Niye geziyor çünkü sahibi salmış köpeği. Devlet kontrol etmiyor. Aldığın barınaktan yerden sürekli denetim yapacak insanların gelmesi gerek. Hayvanın yaşama koşulu nasıl, yemek veriliyor mu diye.

Ama bizim ülkede biraz zor.