Arkadaşlar bugün forumda gezinirken bir çok kişinin google daki sıralamalarında sürekli bir değişim ve gerileme yaşadığını gördüm. Bir çok insan konulara "google dalgalanması var", "google 'ın bize garezimi var?" vs. gibi söylemler ile sitem ediyor.
Halbuki tüm mesela sitenin hızlı açılması, sağlam tanıtımının yapılması, özgün olması, kurumsal veya kendine özgü bir üslubu olması, kullanıcı rakip sitelere göre daha çok sitede tutması vb. herkesin bildiği kriterlere kalıyor. 80 tl lik bilmem kaç siteden bilmem kaç backlink ile bu işler yürümez. bir kere o tarz paketlerde kullanılan hesaplar hep aynı. Atıyorum sen araba tamir sitesi kuruyorsun senin sektörün o adam hem senin tanıtımını aynı hesapta yapıyor hem klima tamir sitesinin tanıtımını aynı hesapta yapıyor. Şimdi soruyorum size bu tarz linklemeler kar mıdır yoksa uzun vadede zararmı? Gelin tartışalım, Bizim 2-3 ay bir kelimede ilk 3 e çıkmamız bize ne kazandırır? Ben size söyleyeyim kira ödüyorsanız, düzgün bir hayat yaşamak istiyorsanız o sıralamada 3 ay değil 365 gün yılın her günü her saati bulunmak zorundasınız. Bir çok insan bu işten geçiniyor "evine ekmek götürüyor" sa sebebi stabil ve devamlı bir sistem kurmasıdır. Black seo vb. yöntemler ***** ve ***** siteler için halen bir seçenek ama asla kurumsal veya ciddi anlamda bu işe para emek ve zaman harcayan insanlar için bir seçenek değil.
İnsan bir kafasını kaldırıp bakar hedeflediğim kelimede niye bu adam benden bir tık önde halbuki hiç seo falanda yapmıyor? Neden? Çünkü o adam seo yapmasa bile stabil bir sistem kullanıyor. Bu sırrıda kolay kolay kimse söylemez

İyi forumlar..