"Neden bunlarla uğraşsınlar?" sorusunun cevabı açık. Tüm siteler Google'ın tüm yönergelerine uygun hareket etmiyor. Bu Google'ın kurulduğu 90'lı yılların sonunda da böyleydi, 2017'ye girmek üzereyken de böyle. Siz sadece Webmaster dünyasını düşünerek yorumlar yapıyorsunuz. Google ise internet alemindeki tüm siteleri kapsayabilecek yorumlarla ilgileniyor. Bunun için de yapabileceği herşeyi yapıyor. Sizin "neden uğraşsınlar" sorunuzun cevabı da bu aslında. Tüm olasılıkları düşünebilen mühendislere ve yöneticilere sahipler. Hatta hesaplayamadıkları olasılıkları öğrenebilen algoritmalara. Yani herşeyi yukarıdan aşağıya kodlamak zorunda bile değiller. "Biz neden bunlarla uğraşalım, onlar bizim kurallarımıza uysun" mantığı Google için uygulanabilir bir mantık değil.
Gönderdiğiniz sonuçlara gelirsek, bu 301'i uygularken neler gözden kaçtı, nelere dikkat edildi bilmiyorum. Yönlendiren ve yönlendirmeyi kabul eden sitenin hangi parametrelere sahip olduğunu da. Sonuçta yönlendirmeyi ben yapmadım. Bu sebeple sadece bu sonuçlar söylediklerinizi doğrulamaya yetmez. Eğer sadece bu tarz sonuçlar üzerinden gideceksek son 1 ay içinde 2 farklı siteye 301 uyguladım. İkisinde de geleneği bozmadım ve WM Tools'a bildirmedim. Yönlendirme yaptığım sitelerden biri yönlendirilecek site ile aynı WM Tools'daydı. Diğer yönlendirme siteleri değildi. Buna rağmen hit düşüşü yaşamadığım gibi birinde yükseliş yaşadım. Şimdi ne diyeceğiz? Sonuçlar tamamen uygulama ve sitelerin sahip olduğu parametreler ile ilgili. Hangi durum sitelerinize ve 301'i uygulama şeklinize uygunsa onu kullanırsınız.
Haklı olabilirsin, görüşüne saygım var.