onurozmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese Merhaba,

Şuanda opencart tabanlı e-ticaret sitesi oluşturuyorum. Yaklaşık olarak 150 ürün girişi yaptım. Şaun site üzerine ssl sertifikası kurmadım. Ürün girişlerini tamamladıktan sonra ssl sertifikası kuracağım. Sormak istediğim soru şu. Ürünleri ekledikten sonra ssl sertifikası kurduğumda eklediğim kayıtlar ile ilgili (linkler) bir problem çıkar mı? Ssl sertifikası kurulumu için Opencart üzerinden herhangi bir ayar yapmam gerekecek mi? İnternette sonradan ssl kurulduğunda problemli olduğunu söylüyorlar. Yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Vps sunucu ve sabit ip var.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Linkleriniz bir problem çıkarmayacaktır. Opencartta SSL default ayarları ile üye ol, giriş yap ve kasa gibi form olan sayfalarda aktif olacaktır sadece. Eğer tüm sayfalarda aktif olması için htaccess dosyasından yönlendirme vermelisiniz bu aşamada da bir problem oluşturmamaktadır linkler ve google açısından.

Kurulum için ise
SSL satın almanız ardından opencart panelden ssli aktif etmeniz ve config.php, admin/config.php dosyalarında https tanımlaması yapmanız gerekiyor ve htaccess.txt dosyasını htaccess olarak isim değiştirin.

Tüm bunları doğru yaptığınızda herhangi bir problem yaşamazsınız.