Öncelikle konu başlığı için kusura bakmayın. Evet biraz dikkat çekici oldu. Zaten istediğimde buydu
Web sitelerimle hobi amaçlı ilgilenmeye başlamıştım.
2011 yılında Namazlar.com sitesini Diyanet sitesinden aynen kopyalamış olduğum bir çok kelimede geçerek üst sıralarda yer almıştım. (sabah namazı, cenaze namazı, vacip namazlar v.s.) Sonra hosting ve domain gideri nedeniyle kapatmıştım. Bu domain için forum kurmayı düşünmeme rağmen belli bir sayıda ekip arkadaşı bulamadığımdan bu projeyi hayata geçiremedim. Namazlar.net sitesi içinde makale yazdırmanın zorluğu var.)
Bir kaç arkadaşım için web sitesi yapmıştım. Yayımladığım sayfalar güzel yerlere gelmiş ve uzun süredir de yerlerini korumaktadır. (Klima servisine yönelik bazı anahtar kelimeler
3 yıldır içerik girilmediği halde hala yerlerini korumaktadır.
- Klimanın İcadı
- Klima Sağlığa Zararlımıdır
- Klima Hakkında Bilgiler
- Klima Bakımı Ne Zaman Yapılmalı
- Hava Perdesi Seçimi
Daha sonra 1-2 kişiye yine aynı sektöre yönelik sayfalar düzenlemiştim. (Hedeflenen anahtar kelimelerin sıralaması gayet iyi durumdalar.)
Web sitelere yönelik ilgilendiğim alan genelde
Arama Motorları Optimizasyonu olduğundan dolayı SEO ile alakalı konuları okumak hoşuma gidiyor.
Tek kötü yanım çok çabuk sıkılmam
20-30 sayfa yayınlayıp bu sayfaları üst sıralara çıkarttıktan sonra hevesim kaçıyor.
SEO konusunda birçok kişi ile zaten anlaşamam.
İster uzun/kısa isterse de aranma hacmi yüksek/düşük olsun Anahtar kelimeler ve değişik varyasyonlarda üst sıralara çıkarmak için sahte hit gönderen programlar, backlink alımı, tanıtım yazısı satın almak ve arama motorlarının sevmediği hiç bir işleme bulaşmam.
SEO denildiğinde bir çok kişinin tek anladığı
seo paketleri adı altında satılan zırvalıklar dır. (Kaliteli backlink yada tanıtım yazıları ile karıştırmayınız.)
SEO = arama motorlarının sevdikleridir.
Bunları tek tek uzun uzadıya anlatmanın anlamı yok. (İnternet'te arama yapabilirsiniz)
Google Spam?
R10 forumda "WP Spam Mesaj" ile alakalı konu okur iken
bununla ilgili bir anahtar kelimede sayfa yayınlayıp sonuçları görmek istedim. (Sadece meraktan "
Balıkesir şehri" kelimesinde Camiiler.com sitemi çıkartabilir miyim diye denemiştim.)
24 Eylül 2016 tarihinde "
Spam Yorum Nedir" başlıklı sayfayı biraz internetten biraz da kendi düşüncelerimi ekleyip harmanladıktan sonra sayfayı yayımladım.
Bu konuyu r10 forumda
24-09-2016 saat 05:22 yayımladım.
https://www.r10.net/google-optimizasy...e-sikayet.html
Konu içerisinde ilgili yazının SPAM olarak algılanacağını belirten mesajlar yazıldı. Arama motorlarınca SPAM olarak algılanan bir yazının siteye faydasından çok zarar vereceğini bilmeyeniniz yoktur herhalde.
Fakat "
spam" kelimesinde bile "
spam olarak algılanmadan" bu kelimeyi güzel bir şekilde kullanmak o kadar da zor değil.
Sitenizde yayımladığınız her yazıya gerekli ilgi ve alakayı gösterirseniz gerçekten güzel sonuçlar alırsınız.
Bir çok kişi sayfa içi nasıl düzenlenmeli konusuna özen göstermiyor. (Editörlük konuları açanlarda dahil.)
Anahtar Kelime
Anahtar kelime ve değişik varyasyonlarda ki yazımları seçerek kullanırsanız her zaman olumlu getirisi olacaktır.
Siteleri ile ilgilenen kişilerin yaptığı hataların en başta geleni de tek anahtar kelimeye yönelik odaklanmalarıdır. Aynı zamanda neredeyse standart haline gelen makale yazılmasıdır.
300 kelimelik makale de 3 adet anahtar kelime kullanma zorunluluğu yoktur.
Spam olmayacak şekilde 5 seferde kullanabilirsiniz 50 sefer de kullanabilirsiniz. (Burada dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.)
İlgili sayfamdan örnek vermem gerekirse;
Odaklandığınız kelime sadece "SPAM" kelimesi değil bunun değişik şekillerde kullanmak olmalıdır.
İlgili sayfada kullanılan anahtar kelimeler ve sonuçları; - Spam Yorum Nedir web arama 3. sırada, görsel arama sonuçları > 1-2-4-5
- Google Spam Şikâyet web arama 11. sırada, görsel arama sonuçları > 2-7-9
- Google Spam Site Şikâyet web arama 11. sırada, görsel arama sonuçları > 1-2-3-9
- Google Site Şikâyet web arama 20. sırada, görsel arama sonuçları > 2-3-4
- WordPress kurulum sonrası ayarları web arama 1. sırada, görsel arama sonuçları > 1-2-3-4
Arama Motoru Optimizasyonu
Web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını istiyorsanız sadece özgün yazı yayımladınız diye üst sıralarda çıkmasını beklemeyiniz.
Arama sonuçları ile ilgili bir çok faktör vardır.
Faktörleri göz ardı edip, yapmanız gerekenlere odaklanmanız yeterlidir. Gerisini arama motorlarının belli kriterlerine bırakmanız gerekmektedir. (Basit belli işlemleri yapmanız zaten sitenizi güzel yerlere getirecektir.)
ARAMA MOTORLARINA YÖNELİK Arama Motoru Optimizasyonu
Benim en çok dikkat ettiğim sıralama;
- TİTLE
- DESCRİPTİON
- H TAG
- BİÇİM ETİKETLERİ (strong ve em etiketleri)
- Sayfa içi link ekleme
- Sayfa dışı link ekleme
- r10 ve wmaracı analiz (sonuçlara göre yazıya son müdahale)
TİTLE: 40 karakterin altına düşmeyin 65 karakteri geçmemeye özen gösterin. (Bazen mecburiyetten sınır olan 70 karakteri zorluyorum)
DESCRİPTİON: 126 karakterin altına düşmeyin. 160 karakteri geçmeyin. (en iyi gösterim 143 karakterdir.)
H TAG: H Tag etiket sayısı bellidir. (Tekrarlamaya gerek yok diye yazmadım. Yalnız bu konuda dikkat edilmesi gereken kullandığınız tema ile alakalıdır.)
BİÇİM ETİKETLERİ: Biçim etiketleri sayısı bellidir. (Yine burada dikkat edilmesi gereken kullandığınız tema ile alakalıdır.)
SUNUCUYA YÖNELİK Arama Motoru Optimizasyonu
Dikkat edilmesi gerekenlerden bazıları;
Dosya Sıkıştırma
Tarayıcı Önbellekleme
Sunucu hızlandırma işlemleri
Sunucu güvenlik işlemleri
Dışarıdan Çağırılan Dosyalar
Web 2.0 Standartlarından bazıları
SİTEYE YÖNELİK Arama Motoru Optimizasyonu
Dikkat edilmesi gerekenlerden bazıları;
Wordpress
Gravatar Alt Etiketi Sorunu (wordpress kullanan siteler için)
Resimlerde Genişlik ve Yükseklik Değerleri
Resim Optimizasyonu
Alt Etiket Bulunmayan Resimler (
Google Görsellerde çıkmak istiyorsanız oldukça etkilidir)
Canonical Kullanımı (Hala kullanmayan var mı?)
İç ve Dış Linkler
CSS Standartizasyonu
Dosya Sıkıştırma
Web 2.0 Standartlarından bazıları
Validatör hataları (çöze bildiklerinizi çözmeyi deneyin.)
Web sitenize
tanıtım yazıları nereden alınmalı
Öncelikle şunu belirteyim. SEO Uzmanı değilim.
Sadece hobi amaçlı web siteleriyle uğraşmaktayım.
Önemli not: Son günlerde epey mesaj gelmektedir. Hafta içi müsait olmadığımdan dolayı ilgilenemiyorum.
Özel mesaj göndermezseniz sevinirim. (Kusura bakmayınız.)