Neredeyse her ay fuarlar oluyor ticaret yapıp ne yapacaksın Türk firmalarına aracılık yap, tercümanlık yap, iş bağla para kazan yapacağın ticaretten fazlasını kazanırsın zaten. Mesela bizim fabrika 1 ay sonra shanghai da fuarda olacak. Her sektörde fuar oluyor bul gelen firmaları mail ile iletişime geç
Hocam Çince öğrenmeye daha yeni başladım tercümanlık yapabilmem için Çincemi iyice geliştirmem lazım. Aslına bakarsanız ben yanlış şehir seçimi yaptığım için bazı zorluklar çekiyorum. Pekin yerine shanghai gibi ticaretin yoğun olduğu şehirleri seçmiş olsaydım muhtemelen benim için daha iyi olabilirdi.
Öncelikle aileden elbette bir destek geliyordur. En azından böyle tahmin ediyorum.
Gelelim esas konuya; Türk işletmelerin olduğu bölgelerde part time çalışmayı deneyebilirsin veya İngilizcene güveniyorsan yabancılarla. Ne iş yaptığına takılma; gazete dağıtabilirsin, eşya taşıyabilirsin az çok biraz para biriktir ve gereksiz yere para harcamaman gerekiyor bu dönemde.
Çin'e gitmeyi düşünen insanlardan biri olarak bende uzun bir süre kafa patlattım ancak şöyle bir gerçek var yiyecek, sağlık ve çocuk sektörü dışında maalesef ülkemizde
desteksiz bir işletme kurmak çokta mantıklı gelmiyor. Arkanda devlet desteği veya aileden gelen bir işletme yoksa hiç riske etme elinde ki paranı altına-dövize yatır gerçekten kafan rahat olur. Aylık kapanan işletme sayısı açılandan daha fazla buna emin ol.
Onun dışında yine Türkiye-Çin arası danışmanlık hizmeti sunabilirsin. Detayına girmeden
- Tatil olur, Türkiye - Çin arasında paket turlar düzenle, sen komisyonunu al.
- Ürün olur, Demo ürün gönderimi veya yeni çıkan teknolojileri incele.
- Ticaret olur. Bunu da fuarlara gelen Türklerle irtibata geçerek onların işleri takip ederek gayet güzel yaparsın.
Hocam teşekkür ederim bilgilendirme için ama malesef şimdilik aileden maddi bir destek yok. Benim okul sabah 9 akşam 5 arası olduğu için gazete dağıtma eşya taşıma gibi işleri malesef yapamam. Burda İngilizce konuşan çok az insan var ve anlaşmak gerçekten çok sıkıntılı oluyor. Buralara kadar geldim büyük riskler alarak , bir şekilde para kazanmam lazım ve önümdeki en iyi seçenek ya aracılık yapmak yada ticaret yapmak.
Turizm Türkiye'deki olaylardan dolayı durma noktasına geldi burdan Türkiye'ye çok az sayıda turist gidiyor ve onlarıda büyük firmalar çok düşük fiyatlarla hemen kapıyorlar.
Önerileriniz için çok çok teşekkür ederim hepsini dikkate alacağım.