Reklam sektöründe , etik çok önemli, piyasada onlarca özel hastane, özel doktor, ilaç firması, ve sigorta şirketi var, 40 yaşındayım bugüne kadar hiç böyle bir sağlık reklamı görmedim, gördüm diyen var ise lütfen söylesin.
Bu konular hassas konular, ve belli bir etiğe uyulması gereken konular, bu kadar çok derine inen bir reklam bugüne kadar hiç yapılmadı, bunun sebebi benim bahsettiğim duyarlılıktan kaynaklanıyor.
Bu işin bir ileri boyutu daha var, eğer bu reklama tepkimizi göstermek isek, bunun bir ileriki boyutu aşağıdaki gibi olabilir.
Bildiğiniz üzere, bu şirketler hayat sigortası da satıyor, yani siz ölünce eşinize çocuğunuza ailenize bir miktar para kalıyor.
Şöyle bir reklam filmi düşünün, çocuğun babasına araba çarpıyor, ve ölüyor, çocuk cenaze namazı kılındıktan sonra yanında sigortacı , bak evladım baban öldü ama biz yanındayız, buda sana kalan para ,al bunu deyip bir zarfta parayı uzatıyor.
Bu sağlık sigortası reklamı aynen bu şekilde, bu reklamı hayat sigortası reklamı olarak çekmek isteseler aynen bu şekilde çekerlerdi.