Bu konunuza datacenter sahipleri güzel fikirler verebilir şahsı görüşüm olarak o bütçe ile bir datacenter kurmanızı tavsiye etmem hali hazırda bulunan bir datacenter dan kabin kiralamak yada kendinize özel sunucular alıp bir dc de barındırmak olabilir.
Ayrıca daghan bey in yazmış olduğu bir konu var inceleyebilirsiniz.
https://www.daghan.com/datacenter-kurulumu.dgn
Amaç sadece hosting işi değil aslında, sunucu barındırmak istiyorum. Açacağım bölgede organize sanayi baya geniş, mesela fabriklarla sözleşmeler yapıp co-location için anlaşma yapmak asıl hedefim datacenter olayı için.
Sadece hosting olsa dediğiniz tabii ki daha mantıklı. Ayrıca güzel makale için teşekkürler.
kaba alt yapının bir kısmını yapabilirsiniz ancak o parayla iklimlendirme kabinler kablolar v.s v.s v.s
4xx 7xx arası tutar sunucular ın bir kısmı anca .
Bütçe biraz daha artmalı diyorsunuz yani, kapasite olarak ilk başta düşük kapasiteli bir veri merkezi içinde mi gereklidir?
Geleneksel r10.net d.c. kurma ve maaliyet hesaplama konusu hayırlı olsun

)
Bu yıl içerisinde başka bir üye oluşturmadı sanırım. Geleneği bozmadığınız için teşekkür ederiz : d
Evet daha önce çok defa açılmış ama tam tatmin edici cevaplar yok ve eski konular. O yüzden bir de ben sorayım dedim