Person adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba ,

Türk firmalarının Hosting , VDS ve VPS sağlamalarından oldukça sorunlar yaşadım , fiyatlandırmaları da öyle. Günde 68 GB kadar bir trafik tükettiğim ve video yayınları sunduğum için Türkiye'deki firmalar 338 TL gibi aylık meblalardan bahsederken yurtdışı amerikan ve ya avrupa lokasyon sağlayan firmalar 20 30 dolara bu işi çözebiliyorlardı.

Bende çat pat ingilizcemle 109 GBlik bütün verimi amerikan lokasyon bir firmaya taşıdım ve 300 350 lira yerine bu işi 62 TL'ye mal ederek bu işin bütçesinin kısılmasını sağladım.

Yalnız bununla da kalmadı. Google Page Insight ( site hızı ) verilerim 33'ten 77 ve 79'a yükseldi sadece bir sunucu taşımasıyla. Site hızı yükseldi ama sunucu da tr lokasyondan amerikan lokasyona geçiş yaptı tabi.

Sizce TR lokasyon olup sitenin ortalama yavaş olması mı , Amerikan lokasyon olup sitenin hızlı olması mı daha önemli ? Yaptığım tercih doğru muydu ?

Teşekkür ederim

Bkz : https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ ( Herkes bilir ama bilmeyenler için Google hız ölçme zımbırtısı )
Çalıştığınız yabancı şirketleri paylaşır mısınız?