mechulsun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bla bla bla bla bla...
İlahi.
Ben diyorum ki "bu siteyi normal bir site gibi görmek olmaz". Neden? Otoriter ve kaliteli bir site böyle bir ceza alır mı? Almaz/almamalı. Hem de yaptığın işten, ekmek yediğin kapıdan ceza alıyorsun. Site otoritesine büyük bir darbe değilde nedir bu? Değeri bilmem kaç milyon TL eden bir oluşumdan bahsediyoruz ve demek ki yaptığı şeyler Google'ın hoşuna gitmemiş ki spama sokmuş ve biz "SEÖCÜYÜÜÜZ" diye ortada dolaşıp Türkiye'nin en iyisi olduklarını iddaa eden ve saçma sapan 3-5 raporla milleti kandırmaya çalışan bir firma, artı olarak nasıl çıktıklarını herkes biliyor, bilgi ile değil TEMA ile.

Şu anda misal haber kelimesinde ilk sıradaki sitenin spam yediğini düşünsene kafadan günlük 500k - 1 milyon hit yok olur. Sitenin otoritesine bu zarar vermez, neden? Sektör farkı var. Ama seohocası öyle değil işte, sen SEO işi yapıyorsun, Google'da en tepede olman gerekiyor(Adwords reklam vermiş hazmedemeyip ) ama yoksun, senin sitene kimse *************'a girer gibi günlük olarak kontrol etmeye ya da "aaa girip 2 seo makalesi okuyayım da bilgileneyim ya da teklif alayım da siteme bi seo yaptırayım" gibi cahilce birşey söylemez tabi ki. SEKTÖR farkı diyorum, otorite farkı diyorum.