Herkese Merhaba,

Başlığı dikkat çekmek için yazdım. Seohocası'nın uzun süredir yakaladığı başarıyı kıskanmış bazı kesimler inanılmaz takıntı yapmış durumda. (SEO ile uğraşın arkadaşım birbirinizle değil). Ceza aldıysa aldı, adamlar düzeltti tekrar çıkıyorlar. Onları yerip başkasının reklamını yapmaya lüzum yok.

Gel gelelim ara sıcağa. Şimdi biliyorsunuzdur bir skype grubumuz var ve orada böyle güzel yöntemler paylaşıyoruz. SEO bilen arkadaşlarımızı her zaman bekleriz şu konuya: https://www.r10.net/google-optimizasy...seo-grubu.html (Alımlar yavaş olabilir kızmayın)

Ana yemek: (Wordpress'i olanlara kolaylıkla sindirebilecekleri, olmayanlara ise çiğnerlerse sindirebilecekleri bir yöntem)

SİTEDE DURMA ORANINI ARTIRIN + HEMEN ÇIKMA ORANINI DÜŞÜRÜN

Şimdi skype gurubunda yaptığımız tartışmalar ve beyin fırtınaları sonucu ben bir test yaptım. Bilimsel bir kaç makale okudum vs derken herkesin sitedeki yazıyı okurken hiç yoksa 1 kez boş yere ortalığa tıkladığını gördüm. Popup by Supsystic eklentisini yükledim ve browser oturumu başına tek tıklamalarda popup çıkar dedim. Bu popup kapatıldığında da sitemde çok sevdiğim bir makaleyi yeni sekmede aç dedim. Burada amaç ne? Adam makaleyi okurken sıkıldığı anda (beyni ilk dağıldığında) boşluğa tıklıyor ve bammmm karşısında popup. Kapatıyor ve yeni sekmede başka bir makalem açılıyor. Böylece adam o sekmeye geçiyor. Bu esnada solda kalan sekme sitede durma oranını artırıyor. Yeni sekme açtırdığım için de sitede gezinme oranım artıyor.

Sonra bununla kalmadım...Yeloni Exit Popup yükledim. İnsanlar çarpıya gittiğinde yani benim sekmeyi kapatmak istediklerinde bir popup koy dedim. Bu sefer ne oluyor? Tam çıkmaya karar verdiklerinde bamm bir popup. Kapatıyorsunuz yeni sekmede başka bir makalem açılıyor. Kapatmak üzere olan 1 kişiyi daha kazanıyorum.

Yaptığım test sonucunda sitede durma oranım 2 katına çıktı. Hemen çıkma oranım 75'ten 35'e düştü.

Bu yaptığım pop-uplar kesinlikle kullanıcı kızdıranlardan değil... Kullanıcı dostu ve sevilenlerden. Öyle ki oranları istediğim seviyeye getiriyorlar..

Seo'nun hocasıyla zeo'suyla turuncusuyla yeşiliyle uğraşmayı bırakın. 10 bildiğinizden 1'ini ara sıra paylaşın geliştirelim güzel şeyler yapalım.