Merhaba arkadaşlar,

imzamdaki wallpaper scriptini PageSpeed Insights'a göre optimize etmeye çalışıyorum.

Wallpaper listesi sayfasında durum çok iyi, nerdeyse %100'e dayandı. Download sayfasında ise her seferinde farklı sonuç veriyor (aynı wallpaper için bile). Bazen 80/100 gibi bir sonuç verirken bazen de 50/100'lere kadar düşebiliyor.

Aldığım tek önemli hata: Sunucu yanıt süresini kısaltın

Veritabanı optimizasyonu gayet iyi. Zaten o sayfada pek bi sorgu da yok, sanırım sadece 2 tane db sorgusu vardı onlar da like'lı falan değil.

<meta property="og:image:width" content="xxx"/>
<meta property="og:image:height" content="xxx"/>

taglarına thumb resmin width ve height değerlerini yazabilmek için (bu değerler olmazsa face share butonunda resim görünmeyebiliyor) thumb resmin bilgilerini

list($width, $height) = getimagesize($thumb_img);
ile çekiyorum. Bu değerleri manual yazarak da denedim de pagespeedde durumda çok hafif bi düzelme olmakla birlikte pek de pozitif denebilcek bi sonuç vermedi (faydası oldu mu emin değilim çünkü her seferinde farklı sonuç veriyor).

Wallpaper listesi sayfası gayet iyi durumdayken download sayfasında neden böyle bi sorun var bir türlü anlamıyorum. İlgili sayfada sunucu tarafındaki işlemlerde gecikmeye sebep olabilcek başka bişey gelmiyor aklıma, sorun ne olabilir?

Standart düşük bi değer verse bulcam sıkıntıyı deneye deneye de aynı wallpaperın download sayfasında bile her seferinde farklı sonuç verince bulamıyorum sorunu

.