Yaklasik 2 yildir eksperlik yapiyorum. Oncelikle evin degerini belitleyen bir cok etken var.
Evin bulundugu bolge, alisveris merkezlerine yakinligi, cephe, evin yasi, isitma sekli vs.... bu etmenlerden bazilari.
En onemli unsurlardan birisi de pursantaj tablosu(bitmislik durumu) misal cam cerceve henuz takilmadan eksper gelirse buna gore fiyat bicer.
Emsal bulunamadigi durumlarda evin veya isyerinin kirasina gore de fiyat belirlenebilir.
Eger kredi cekmek istediyseniz ve fiyat istediginiz gibi cikmadiysa itiraz edebilirsiniz.
Ada parsel il ilce bilgilerini gonderirseniz fiyat hakkinda tahmini bir fiyat olusturabilirim. Yinede dedigim gibi fiyat hosunuza gitmediyse fiyat itirazi yapmaniz avantajinizi olacaktir.
Fiyatin dusuk cikmasi sizin zarariniza, siz aldiktan sonra atiyorum satmak istediniz. Alacak kisiyede benzer bir fiyat cikacaktir
Muteahhit bize 60-65 bin demisti ama simdi ilana baktim krediye uygun degil yaziyor. İyce kafam karisti. Ne yapmaliyim nelere dikkat etmeliyim neyi sorgulamaliyim sizce? Tapuda mesken yazmasi yeterli mi?
Cok tesekkurler ayrica.