YMZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zamanında iyi hit almış, fakat ilgisizliğimden dolayı bir tarafta unutulmuş ve hitleri iyice erimiş yabancı bir sitem var. Yıllardır içerik girilmiyor. İçerikleri hala özgündür.

Bu siteyi canlandırmak zor mudur? Ne kadar vakit alır? Neler yapılabilir?

Deneyenler veya fikri olanlar cevaplarsa sevinirim.

Teşekkürler
Sitenizde ne kadar bir içerik var, bu içerik maximumda ne kadar hit alabilir, bu içerikler şu an 2016 yılında hala işe yarar içerikler midir en azından çoğu kısmı işe yarar mı?

bu soruların cevabıyla birlikte site adresini pm atarsanız yardımcı olabilirim. Ben de zamanında spam cezası vs aldıgı için kapattıgım ingilizce bir sitemi cok kısa sürede (10-15 gün) hitlendirdim. yöntemi paylaşabilirim

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:13:15 -->-> Daha önceki mesaj 14:09:15 --

ce7in adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5 aylık süre siteye özel bir süre değildi. Uzun süreli kullanacağım, modüler bir yazılım altyapısı oluşturmaya çalıştım. Aslında uzun süredir düşündüğüm birşeydi nasip bu projeyeymiş Bu altyapıyı diğer projelerimde de kullanabiliyorum. Wordpress hantallığından da kurtulmuş oldum böylelikle

Siteye özel süre; tasarım + tasarımın html - css'e dökülmesi (Front-end development) + yeni içeriklerin oluşturulması + 301 işleminin tamamlanması ve diğer küçük detayları kapsıyor. Bu da yaklaşık 1 ay sürüyor.

Şöyle düşünebiliriz; uzun süreli bir proje geliştiriyorsunuz. Yazılımı ve tasarımı özel olacak ve sektörüne yeni bir soluk getirecek. Böyle bir projenin geliştirilme süresi zaten çok az olmaz. 5 aylık sürenin bile makûl olduğunu düşünüyorum (-ki dediğim gibi 5 ayın sadece 1 ayı bu projeye özel harcandı. Geri kalanı tüm projelerimde kullanabileceğim altyapıyı sağladığı için bu süreyi "Altyapı için harcanan süre / Altyapının kullanılacağı site sayısı" şeklinde düşünebiliriz. Sadece bu alanda ilk projem bu olduğu için 5 aylık süreçten bahsettim).

İngilizce'de de 5 ayda yüksek hitler yakalayabilirsiniz fakat bu tamamen sektöre ve hedeflerinize bağlı. Hangi sektörde ilerleyeceksiniz ve maddi beklentiniz ne? Misal Türkçe 25k hitle kazanabileceğiniz para ne olabilir? Kendi sitelerimden yola çıkarsam aylık 2.5k - 3k TL arası. İngilizce'de 7k - 10k arasındaki hit ile bu paranın 4-5 katı kazanılabiliyor. Üstelik dolar yükseldi, piyasa bozuldu derdi de yok

Önemli olan maliyet - getiri oranı. Eğer bu oran 5 ay: 25k hit ile daha iyiyse seçim de bu doğrultuda yapılır. Yok eğer 5 ay: 7k - 10k hit ile daha iyiyse bu defa da ibre bu seçeneğe kayar.
ingilizce hit yapmamış insanlar CTR farkını düşünemiyor, ama aynen dediğiniz gibi 4-5 kat fark var. bu arada elimde 10-15 adet kaliteli ingilizce backlink kaynagı var, az çıkışlı otoriter siteler. ingilizce hitli sitesi olanlar pm atarsa, hit artırma konusunda çalışma yapabiliriz.