Pavel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seocu falan değilim sadece kendi mantığım ile yorum yapmak istiyorum: Bana göre bu paravan blog olayı çok saçma.
Sonuçta google sürekli aynı yerden link aldığınızı anlayamayacak mı? Ee anlarsa zaten bu seocuların dediği gibi zararlı bir şey değil mi? O yüzden niye paravan blog acmak yerine tanıtım yazısı almıyoruz sürekli farklı farklı sitelerden.

Farklı IPlerden veya hostlardan açılan paravan blogların etkisi her zaman vardır. Hatta şuanda en çok etkisi olanlardan bir tanesidir. Ama aynı ıp dan 10 tane paravan açıp, hepsine link basarsanız elbette google anlar.

Farklı hostlar, kaliteli içerikler, sürekli güncellenen paravanlar her zaman faydalıdır.

Başka sitelerden alınan tanıtım yazılarının etkisi ise sizin açıklamanıza benzer şekildedir. Çok fazla link çıkışı olduğu için hem para karşılığı alındığından belli olur, hem de çok fazla link çıkışı olan bir siteyi google gözünde sizin sitenize çok iyi bir referans getireceğini düşünmüyorum.

Ancak büyük siteler bu konuda belki göz ardı edilebilir. Mesela milliyetten alınan bir link çıkışı ne olursa olsun her zaman etkili olur ama www.xxxyerelhaberler.com gibi sadece google news kaydı var diye 3-5 yıllık siteden 300 tane tanıtım yazısı satıldı diye link alırsanız malesef faydadan çok zararını görürsünüz.

Not : Açılan farklı paravan siteler. Sosyal imleme + sosyal medya paylaşımları + youtube backlinklerle farklı hesaplardan desteklenirse tadından yenmez. ( Sürekli güncel tutmayı unutmamak kaydıyla) Haftada 1 makale yazılan bir paravan bence çok fazla etkili olmaz.