Hemen çıkma oranı bu kadar düşükse sitede yapılması gereken bazı çalışmalar vardır. Mesela nedir bu çalışmalar?
Site tasarımının gözden geçirilmesi,
Reklam düzenlemesinin ziyaretçiyi rahatsız etmeyecek şekilde yapılması
Hitin geldiği sayfaların gözden geçirilip ilgili konulara bağlantı vs vererek desteklenmesi
Ziyaretçi yoğunluğu mobil ise ona göre ayrıca düzenleme yapılması
vs vs vs
Hemen çıkma oranı isterse %99,99 olsun. Buradan şu sonuç çıkar; ya site içerik,tasarım vs bakımından yetersizdir ya da kullanıcı tam olarak ne arıyorsa onu buluyor ve çıkıyordur.
Site ve tasarım yeterli ve iyi ise burada yapılması gereken hitin geldiği sayfalara ilgili konu ile alakalı oluşturulacak olan yeni başlıklara link vermektir. Yani ziyaretçiyi sitede tutmak için birbiri ile alakalı konuları rahatsız etmeyecek şekilde aynı sayfalar içinde ( örneğin benzer makaleler kısımları gibi ) desteklemek gerekir.
Bir diğer ihtimal ise fake sayfaların bulunması. Yani gelen ziyaretçinin aradığı sonuç ile alakasız bir sayfayla karşılaşması. Bunun tespiti de oldukça basit olacaktır. Paneldeki ortalama oturum süresine bakmak kafi.
Sözünü ettiğim mevzu neden olan her ne ise onun tespit edilip pozisyon alınması.
Tekrar edeyim, hemen çıkma oranı yüksek ise siteye ayar verilmesi gerekir. (Tabi bunlar benim düşüncelerim)
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:09:21 -->-> Daha önceki mesaj 00:07:23 --
Hocam genellikle çocukların girdiği ve içerik sitelerinde normal olan bir durum. Eğer site içeriği 18 yaş altı ve araştırma bilgileri sunan bir site ise ve makaleler kısa ve detaylı değilse bu oran normal. Arkadaşın kazancındanda anlaşılan site demografisi baya bir düşük gibi.
Katılıyorum lakin %85 hemen çıkma oranı düşürülebilir onu anlatmaya çalışıyorum. Yoksa tbm şu an benim sitelerimden iyi durumda