Merhaba arkadaşlar
Başlıkta da yazdığım gibi bir iş fikrine ihtiyacım var.
Açıkcası birkaç şey buldum ama emin değilim. Belki aklınızda olan bir fikir vardır diye sizlere sormak istedim.
yaklaşık 100bin tl lik bir sermayem var. Ama bu silahımdaki son mermi yani milyonları olan biri değilim. Ekstra bir yerden maaş vs gelirim de yok. 100 bin nakit param var ve her ay en az 5 bin liralık bir gelire ihtiyacım var.
Bu gelir de çok önemli çünkü ödemelerim kredilerim vs var. Yani bu iş fikrinin çok riskli şeyler olmaması gerekiyor.
100bin lirayı bankaya yatırsam çok düşük bir para getirisi oluyor. İş becerim olarak sadece bilgisayar diyebilirim.
Yüksek bilgisayar mühendisiyim. Bir iş yerine girip maaşlı çalışmaktan sıkıldım. 10 yılın üzerinde farklı firmalarda çalıştım ama artık bir yere bağlı kalmadan getirimin olmasını istiyorum.
Neyse dediğim gibi eğer bu tarz bir iş fikri söyleyebilirseniz ciddi anlamda değerlendirmek istiyorum.
belki bilgisayara yakın bir iş olur veya hiç alakası olmayan bir iş de olabilir. Farketmez yani.
Ama işte forex, iddaa gibi şeylere uzağım yani oralardan para kazanıldığını da çok fazla para kaybedildiğini de gördüm.
Bu yüzden o tarz çok riskli işleri tercih etmeyeceğim.
Onların dışında bir iş fikriniz varsa max sermaye 100bin olacak şekilde birşeyler olabilir.
Bu arada daha önce adsense ile çok büyük paralar kazandım ne nasıl yapılır vs biliyordum ama sistem çok değişmiş o yüzden site al ordan şu kadar gelir gibi şeylere de çok açık değilim bi de o tarz işlerin de çok riskli olduğunu düşünüyorum. yani 50 bin lira verip aylık 3-4 bin lira getirecek site satanlar var ama bi anda gelir sıfıra inip 50 bin liranın çöpe gitme riski var ve benim öyle bir lüksüm yok

Neyse lafı daha fazla uzatmıyayım.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler