Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Domain konuları pek önüme gelmezdi ama iş benim uzmanlığımdaki teknik bir kaç kısımla birleşince üzerime kaldı. Emin olamadım.
Yazdıklarınıza göre benim rapordaki kararım doğru yönde. Kötü niyetli bir tescil olduğu ispatlanmadığı sürece B'ye uzay korsanı diyebilir ve uzlaşma yolunu tavsiye edebilirim ki olay proformadan ibaret olmadığı için bu yol en mantıklısı olacak onlar için.
WIPO'nun yada bu tip uyuşmazlıkları çözebilecek uluslararası bir hakem heyetinin uluslararası kanunları dikkate alacağını biliyorum ama marka konusunda kabul edilmiş yetkili bir kurumdan koruması olmayan ama ülke bazında sektörel bazda koruma içeren bu tip ünvanların domainlerinde bu tip kurumlar ne yapar onu çözemedim
@Dracos; ben sadece olayın diğer teknik kısımları için bir nevi hakemim. Domain olayı extra ve benim domainin hukuksal sürecinde çok fazla bilgim olduğu söylenemez. Fakat yerel mahkemeler dışında pek şanları yok gibi. Gerçi onda bile şansları nedir bilmiyorum.
K1618 ilk kez karşıma çıkıyor ve firma bunu yasal olarak kullanmakta diretiyor. Bu durumda
@Mesut; Bey'in verdiği bilgilere dayanarak gerekirse ilgili bakanlıklardan inceleme istenmesi ve domain olayının yetkili bir uzman ya da avukatla konuşulmasına dair bir madde eklemem iyi olacak. Tanınmış ama tescilsiz markalara uyguladıkları ayrıcalığın yasa ile sektörel bazda korunan ünvanlara uygulanabileceğini düşünüyorum. Tabi yüksek ihtimalle yanılacağım
Cevaplarınız için tekrardan teşekkür ederim, sonuçtan haberim olursa süreci ve sonucu yazarım.